Geen vraag over de werking van instagramfilters, wel een cocktailbarhit van een zangeres met haar tot aan haar kuiten.

Laid back atmosfeertje. Toch gaat het hier alweer (derde keer op tien dagen al) over een relatie op springen. De brown eyes die blue worden, lopen vol met tranen.

Al kan het ook zijn dat het gewoon over een zielig hondje gaat. Het werd geschreven door Richard Leigh voor haar, en was eerst bedoeld voor Shirley Bassey.

Crystal Gayle (°1951) was al van zeer jonge leeftijd actief, als countryzangeres in Amerika. Ze was dan ook de jongere zus van Lorretta Lynn (°1932), die al vanaf begin jaren 60 een gevierde country-artieste was.

Haar eigen carrière kwam maar van de grond midden jaren zeventig, toen ze losbrak van country en meer “crossover” ging werken. Dit nummer geraakte dan ook tot 1 in zowel de country- als in de easy listening- én tot 2 in de algemene Billboard-top.
Bij ons was ze wel een one hit wonder.

Dat ik hier zin van krijg in een cocktail en een sigaret, al ben ik al 20 jaar gestopt (met roken, niet met drinken). Al te makkelijk te verwarren met liftmuzak, maar is eigenlijk toch gewoon een onderkoeld en tijdloos juweeltje. 4/5.