Sinds 1982 het lijflied van alle restaurants op het Brusselse Sint-Katelijne plein.

Peak Diana Ross. Een peak die duurde van pakweg 1958 (toen de Supremes werden opgericht) tot halfweg de jaren ’90. Maar in vooral in 80-82 waren de Diana Ross singles echt niet bij te houden (Upside down, My Old Piano, Endless Love, I’m Coming out, Why Do Fools Fall in Love …)

En dan kwam de fitness rage eraan en deed La Ross ook daaraan nog duchtig mee met “Work That Body” en deze “Muscles”.

Met bijhorende rijkelijk van stoom en bodybuildersolie voorziene videoclip.

Alsof dat niet weird genoeg was, deze song werd geschreven én geproduceerd én lijkt wel ingezongen door Michael Jackson. Michael, die er sinds hij er ooit logeerde in in zijn kindster-jaren stapelzot was Diana Ross, de liefde van zijn leven. All the dirt:

Alsof dat niet weird genoeg was blijkt Michael Jackson zijn “pet snake” ook nog “Muscles” geheten te hebben. Dirty Diana toch.

Alsof dat niet weird genoeg was, hier nog een live-uitvoering van deze song door de toen net niet 40-jarige Diana Ross in een glitterbadpak en 1000’en tieners flexing their muscles for her:


Enough with the muscles. Deze skinny weak bonestaak vond en vindt er niet veel aan. Bedoeld spannend met die opbouw/uitbarsting telkens, maar dat werkt maar half. 3/5 voor mij, max.