De doorbraaksingle van Doe Maar. Werd even later “32 jaar”. En weer later “Sinds 1 Dag of 2 (32 jaar)”. Al had ook “Ze is ze is van mij” of zo kunnen heten.

3de single die Doe Maar uitbracht, na “Anita / Wees Niet Bang Voor Mijn Lul” en “Regen / Ik zou het willen doen” een jaar eerder. Maar die werden gezongen door Ernst Jansz, oprichter van de band, en zaten in de Caraïbische-/ onderbroekenlolsfeer.

Henny Vrienten werd erbij gevraagd toen de eerste bezetting op splitten stond. Hij twijfelde “of dat wel goed zou zijn voor zijn carrière”. Geef hem na “Wees niet bang voor mijn lul” maar eens ongelijk. Feestmuziek werd richting uitgang begeleid, reggae en ska deden de intrede.

Sinds 1 dag of 2 ( of 32 jaar zoals het nummer ging heten ) was nog geen megahit. Dat kwam met de single Doris Day en De Bom, een optreden op Pinkpop en de hele Doe Maar hysterie in 1982. 32 jaar later beschouwen ze het nog altijd als hun echte start:

Ook nog cool: Herman Brood & Henny Vrienten (samen ook op het geweldige “Als je wint (heb je vrienden)”) namen samen een versie op van 32 jaar ter gelegenheid van Brood’s 50ste verjaardag in 1996: 50 jaar. Hier live:

Veel vrolijker kunt ge van een nederlandstalig nummer niet worden. Ik herinner mij in 1982 of ’83 eens een hele driedaagse op klasbezoek naar Parijs met dat nummer in mijn hoofd rondgelopen te hebben. Het meisje in kwestie was niet mee, en ze werd nooit van mij. 4/5.