ELO met castagnetten.

Heb Electric Light Orchestra van Jeff Lynne altijd geassocieerd met de jaren ’70 en het ontstaan van de punk die dat symfonische geneuzel maar niks vonden. Maar ook in de jaren ’80 deden ze nog lustig voort.

“Time” in 1981 was een conceptalbum over tijdreizen. Veel minder strijkers dan op het gemiddelde ELO werkstuk, maar wel Jean-Michel Jarre-achtige synths. Deze single was al de vierde uit deze LP, maar deed het pak minder dan “Twilight” of “Hold on Tight”

Waarom er op deze song precies castagnetten nodig waren is Jeff Lynne bijzonder (on)duidelijk: “Ah, the castanets. It was a bit Russian but we put castanets on it and it became Spanish.”

Misschien is de definitieve versie van deze song nog niet gemaakt? Een paar duitse schlagerzangers en Joe Dolan maakten er al een smartlap van, maar deze versie uit de losse pols op de toerbus toont dat er toch meer in de song zit:

Na pakweg “Livin’ Thing”, “Turn to Stone”, “Don’t Bring Me Down”, “Hold on Tight” en “Mr. Blue Sky” en nog een rits anderen slaat dit inderdaad wel wat bleek uit. Komt wat mij betreft niet in een ELO-top 10, maar toch nog dik OK. 3/5.