Elli Medeiros verruilde de pogo voor een latijns-amerikaans dansje met haar haar dochtertje Calypso.

Elli Medeiros werd geboren in Uruguay. Haar ouders gingen uit elkaar toen ze 5 jaar was en met haar moeder verhuist ze eerst naar Argentinië, dan naar Parijs op haar 14de.
Op school ontmoet ze Denis Quillard (artiestennaam: Jacno) en samen komen ze terecht in een van de eerste punkgroepen in Frankrijk: Stinky Toys.

In 1980 valt die groep uit mekaar, en Elli gaat verder met haar vriend Jacno als “Elli et Jacno”, franse new-wave. Ondertussen wordt een song van de Stinky Toys “Lonely Lovers” een megahit als het “Amoureux Solitaires” wordt voor het Portugees-Belgische zangeresje Lio. https://houbi.com/TeGoed/index.php/lio-amoureux-solitaires-1980/

In 1984 is het muzikaal en amoureus afgelopen tussen Elli Medeiros en Jacno. Ze vindt een nieuwe muzikale compagnon in Ramuntcho Matta (ook haar nieuwe partner) en verbreed haar muzikale horizon met afro- en cubaanse ritmes.

In 1986 wordt “Toi mon toit” haar bekendste en tofste nummer. Blijkt het toppunt van haar muzikale roem (onder andere voorprogramma’s in L’Olympia voor Etienne Daho, die tenandere meezingt op de B-kant van “A Bailar Calypso” en met wie ze in 2006 nog een CD maakte).:

Zo is haar solo-carrière dan meteen goed van start, en een volledige LP volgt met “Bom Bom”. Daarvan wordt ook A Bailar Calypso het jaar nadien een hit in Frankrijk en de omliggende landen.

Daarover: “Pendant notre demi-heure de prestation (in het voorprogramma van Daho in L’Olympia, red.), je chantais A bailar Calypso en espagnol. Avec Ramuntcho, nous avions composé ce titre pour ma fille Calypso. On lui jouait, c’était sa chanson. C’est très traditionnel d’inspiration. Constantin (Philippe Constantin, labelbaas bij Barclay, red.) était dans la salle et m’avait demandé d’écrire un texte en français#

Na deze vruchtbare periode lukt het muzikaal niet meer zo (haar 2de solo LP Elli in 1989 flopt), ook al omdat ze zich ondertussen meer is gaan toeleggen op acteren, kleren ontwerpen, en moeder zijn: naast Calypso (een kindje nog van Jacno) heeft ze er nog drie andere met kunstenaar/muzikant Ramuntcho Matta.