Het beloofde land van Eros Ramazzotti, al is dat met een verzoekje van mijne “search en replace”: Ik vind als ge twee “zz en twee ‘tt” in uw naam voert, dat ge dan ook twee “mm” moogt doen. Per favore zeg.

Zeer prille Eros (de man heet ook van zijn eigen zo) Ramazzotti. In 1981 dook deze Romein voor het eerst op, in de wedstrijd “Voci Nuove del Festival di Castrocaro”, maar moest het daar afleggen tegen Zucchero Fornaciari en Fiordaliso.
In 1982 brengt hij zijn eerste singletje uit “Ad Un Amico” (voor een vriend), maar dat wordt nog niks.

Het is dan ook een heel onbekende Eros die door zijn mentor Renato Brioschi laat inschrijven op het meer gerenommeerde San Remo Festival in 1984. Hij pakt er als 20-jarige de hoofdprijs met deze “Terra Promessa” in de categorie “Nieuw Talent”.

De volgende jaren zou hij nog een paar keer naar San Remo terugkeren: in 1985 met “Una Storia Importante” (waarmee hij 6de eindigt, maar wel internationaal doorbreekt), en in 1986 met “Adesso Tu” (waarmee hij het San Remo Festival dat jaar wint). Tegen dan is dan is hij al uitgegroeid tot een superster, en niet alleen in Italië. Populariteit die alleen maar zou toenemen in de jaren die volgden, hoogtepunt “Tutte Storie” in 1993 dat een top 5 werd + Platinum werd in zowat alle Europese landen.

Eros Ramazzotti nam het nummer “Terra Promessa” nog een paar keer opnieuw op, later in zijn carrière, deze in 1997 is bijvoorbeeld minder gedateerd qua productie: