Man meets girl (from Paris). Man falls in love. Turns out she has a boyfriend (in Paris). The end.
Is mij ook ooit overkomen, come to think of it. Het gebeurt de beste, Garland.

Een muzikanten-muzikant, zo introduceert men Garland Jeffreys vaak. Door veel collega’s geliefd, door het publiek wat onderschat, zoiets. Toch had hij ook zijn momenten in de spots: Wild in the Streets (1973), Matador (1979)…

Vooral begin 78-82 had hij een zeer productieve periode, met 5 albums op vijf jaar tijd. Midden daaruit komt de LP “Escape Artist” met onder ander “96 Tears” (een cover van ? & The Mysterians song) en “Modern Lovers” en onze “Christine”.

Dat musicians-musician zijn blijkt zeker uit de indrukwekkende lijst medewerkers aan de LP: leden van de E-Street Band, van The Rumour (duidelijk te horen op deze “Christine”, had ook iets van Graham Parker kunnen zijn), van de Wailers, Adrian Belew, de Breckers-brothers, tot zelfs Lou Reed (iemand die hij al langer kende, Garland was al bevriend met hem in de Velvet Underground periode) en David Johansen, Nona Hendrix en Linton Kwesi-Johnson toe.

De cover van de LP, en ook van de single “Christine”, is een foto van Anton Corbijn. Die twee zouden nog vaak samenwerken (bvb video voor Hail Hail Rock’n’Roll, of het artwork voor zijn voorlopig laatste LP uit 2017 “14 Steps To Harlem”)