Debuutsingle in 1980 van de Australische new-wave/rock band “Flowers”, die zich even later tot “Icehouse” omdoopte voor release in rest van de wereld.

De groep rond Iva Davies was dan al een hele tijd bezig in Australië, eerst meer in het pubrock-circuit, maar vanaf hun debuutsingle – 5 maanden voorafgaand aan hun debuutLP “Icehouse” – gingen ze meer en meer gebruik maken van synths.

Hier in de Australische Top Of the Pops “Countdown” in 1980, de song werd er een nummer 10:

Gezien het succes in Australië waagde de groep ook zijn kans in Europa en de US. Maar daarvoor moest wel de naam veranderd, omdat er (in Schotland) al een groep rondliep met de naam “Flowers”. Na de song “Icehouse” en de LP-naam “Icehouse” kozen ze dan maar voor “Icehouse”.
(die naam hadden ze gevonden toen Davies in een oude koude flat woonde met tegenover het gebouw een huis waar de ganse nacht lichten aan en uit gingen, later kwam hij te weten dat het een opvanghuis was voor ontslagen psychiatrische patiënten en drugontwenners).

In Australië zijn ze allang en breed gelauwerd en opgenomen in de Australische muziek Hall of Fame na een lange carrière met 8 albums in de top 10 en 20 singles die de top 40 haalden. Bij ons verdwenen ze na de New Wave en hun grootste succesje “Hey Little Girl” wel uit de schijnwerpers.