In het Frans klinkt het schoner dan “Gij zijt lelijk als de nacht”.

Na haar periode met Flouze (Follow me in the Air, So Static, Je Suis Venue te dire …) en haar periode met Fa Vanham (Parfum de rĂªve, Tentations,… en dan de geflopte engelstalige LP “Stand Up”) nam Waalse zangeres Jo Lemaire een rustpauze.

Zonder Fa Vanham kwam ze in 1990 terug tevoorschijn met het sobere maar indrukwekkende “Duelle”, een plaat die meer richting frans chanson ging. Naast “La Nuit Te Ressemble” waren ook “Un mot ne suffit pas” en het mooie miniatuurtje “C’est mon bateau” nog singles uit dezelfde LP.

Nog wel interessant in deze: een interview met Fa Vanham vanuit de put waarin hij zat na de breuk met Jo Lemaire. “De richting van haar nieuwe LP, ik heb daar geen opmerkingen bij“, begint goed, maar dan “alleen: mij is het te soft, waar is het vuur, behalve in die formidabele stem van haar? Ik zie het niet.

“La Nuit te ressemble” is hitparedegewijs allicht wel de kleinste hit die hier passeert: 1 week genoteerd, en dat op plaats 50 (van de 50). De rest speelt vanaf nu voor een gedeelde laatste plaats.

Quiz Time:

Yupyup, Roland Verlooven, de man achter bvb De Zotte Morgen van Zjef Vanuytsel, De Marie-Louise van Bart Kaell, Diep van Get Ready of Zeven Anjers Zeven Rozen van zijn poulain Willy Sommers zat hier ook bij Jo Lemaire achter de knoppen.