Hoe het precies komt dat deze serie tweets #toogoodtobeforgotten (al n° 60, deze) werd geheten en niet #blijdatikjenietvergetenben, Joost mag het weten.

Vlotte kerel, die Joost. En wat goed dat hij zich omringde met zoveel talent als het Dameskoor Broekhuizenvorst en de Broekhuizenvorster Blaaskapel. Hier alletwee aanwezig tijdens deze legendarische performance in “Op Losse Groeven”. #complimentendag

Geografische terzijde: Broekhuizenvorst bestaat en ligt in het Nederlandse Noord-Limburg. Er is zelfs al ooit iemand “woonachtig geweest in Broekhuizenvorst” volgens Wikipedia: toch wel niet Joost Nuissl zeker.

Gekheid -> Stokje. Joost Nuissl kwam uit Amsterdam en was een theatermaker en kleinkunstenaar, met deze song uit 1975 als duidelijke uitschieter in zijn muzikale carrière. Een nederlandse evergreen, destijds “alarmschijf” en 6e plaats in de hitparade.

Andere wapenfeiten zijn “Laten we maar samen verder gaan” en een vijftal niet zo goed onthaalde LP’s. Daarnaast schreef hij ook wat songs voor Rob de Nijs, waaronder het mooie “Het Werd Zomer”

Nadat hij in 1980 kort een muzikaal duo Jjoooosstt (dubbel Joost dus) had gevormd met Joost Belinfante (Doe Maar) legde hij zich toe op zijn theatercarrière. Hij was lang directeur van de Amsterdamse Kleine Komedie

Latere covers waren er van bvb Benny Neyman, Guust Meeuwis&Vagant, onze eigen Dana Winner en Wim Ravell Of recenter nog deze knappe versie van Jack Poels (Rowwen Hèze) in wijlen DWDD:

Maar natuurlijk ook – eindelijk de gelegenheid om terug wat street credibility op te doen bij mijn 2 puberdochters – het zat in #likeme, met Pommelien en Oma Jeanine Bisschops, in de allereerste aflevering!!!