Sleper met hevige vocale uithalen (aka een powerballad) uit de soundtrack van Days of Thunder.

Days of Thunder was een film met Tom Cruise en Nicole Kidman, en kreeg weinig goede kritieken: een remake van Top Gun met auto’s, was de consensus.
Een beetje zoals “Planes” een remake was van “Cars” dus, maar dan omgekeerd.

De song was al geschreven voor de soundtrack (van Hans Zimmer) door Eric Rackin and Jay Rifkin (die laatste zat onder andere achter de mengtafel bij Hakuna Matata). Maria McKee weigerde eerst de song in te zingen omdat de lyrics te stom waren. Ze mocht haar eigen tekst dan maken

Voor Maria McKee is het haar enige grote hit. Show Me Heaven was een nr 1 in Belgiƫ, Nederland en de UK. Maar daarvoor was ze ook al bekend als zangeres van Lone Justice, country-rock groep in de jaren tachtig. Ways to be wicked (geschreven door Tom Petty) passeert hier ooit nog wel eens:

Haar grootste hit naast “Show Me Heaven” is een song die ze schreef (over haar relatie met de keyboardspeler uit dezelfde Tom Petty & The Heartbreakers Benmont Tench) en door Feargal Sharkey (zanger van The Undertones die solo ging) werd opgenomen: A Good Heart.
BTW: Feargal’s tweede single was “You Little Thief”, geschreven door Tench en volgens de geruchtenmolen zijn visie op zijn relatie met McKee (wat hij ontkent).

Om nog even in het filmwereldje te blijven schreef ze een paar jaar later “If Love Is a Red Dress (Hang Me in Rags)” voor de soundtrack van de Tarantino-film Pulp Fiction, wat dan weer een prima link is met de song van gisteren “Stuck in the Middle With You“.

Ik zou het aantal huwelijken dat ingedanst werd op Show me Heaven niet willen tellen. En ben blij dat ik niet getrouwd ben en dit dus nooit een optie geweest is. 3/5 kan ik nog geven.