Maxi Priest is Reggae met R&B saus. Ook wel reggae fusion genoemd. Oftewel Lovers Rock, een romantische substroming binnen de reggae. Of ook wel eens “minder leuke reggae dan de meeste andere reggae”.

Reggae met een pakske. Maar met niet veel pak aan. Glad.

Weetje over Maxi Priest:
Heet in het echte leven Max Alfred Elliott.
Heeft een zoon die Marvin Cornell Elliott heet.
Die heeft als artiestennaam Marvin Priest.
#kidyounot

Was een neef van Jacob Miller, en die was dan weer de spilfiguur van de toch redelijk belangrijke reggaegroep Inner Circle. Al zal je die mogelijk best kennen van “Sweat (A la la la la long)” wat het wel wat onderuit haalt als referentie voor de Maxi.

“Wild World” is natuurlijk een cover, van een lied van Cat Stevens. Uit 1970. Werd nooit een hit voor Cat Stevens (behalve in de US), en dat kwam omdat er toen ook al meteen een soort reggae-cover van gemaakt werd die het beter deed: door Jimmy Cliff.

Die Jimmy-Cliff versie pakt wel mooi de tristesse mee die in het lied zit (de originele versie van Cat is mij wat té tranerig en zielig). Maxi Priest verandert het in een smooth feelgood slick ding, en dat heeft ook merites.

Woke note: het is niet helemaal OK “Wild World” OK te vinden. Want het is “the most epic mansplaining ballad of all time”. Hier nog beter getakedowned en bediscussieerd

All in all toch nog net een 3/5, wegens een warm zomerwindje terras uitzicht op zee cocktail bij de hand zonnebril op de neus schone griet at the side (die u gaat verlaten en u de wilde wereld instuurt, lap weg sfeer) feeling.