Hier zie, een eighties aerobic muziekske om u wat warm te houden bij het aanschuiven op deze kille dag in de QVax-wachtrij.

De Jamie Lee Curtis-in-aerobicpakje en John Travolta in de vorige video komen uit de (geflopte) film “Perfect“, waar deze zweterige danssong gretig in gebruikt werd.

Nona Hendryx (┬░1944) was een van het drietal vuilgebekte dames in Labelle’s “Lady Marmalade”. Dat was eerst een ballad-ge├Ârienteerde sixties meidengroep “Patti Labelle & the Bluebelles”, maar die evolueerde in de 70s naar meer dansgericht materiaal onder invloed van Nona Hendryx.

Vanaf 1977 gingen Patti Labelle en Hendryx elk huns weegs. Nona speelde een tijdlang achtergrondzangeres bij Talking Heads (bvb op Remain in Light). Een samenwerking met de funkgroup Material “Bustin’ Out” had tot gevolg dat Material ook een solo-album van Nona ging produceren.

“Keep it Confidential” van die LP “Nona” werd een grote hit. “B-Boys” deed het goed in de dance-charts. Een jaartje later werd ze door RCA voor een paar soundtracks gevraagd, waaronder dus deze – ook een Material productie – I Sweat.