Belgische synthpopwave uit 1982 over de hoofdrolspelers uit 1984

Volgens de blog “beyondpolyphonicsize” is de tekst geen commentaar op George Orwell’s 1984, maar gewoon de korte inhoud, naverteld in 3 minuten.

Polyphonic Size werd in 1979 opgericht door de in Charleroi geboren Roger-Marc Vande Voorde. Die raakte in 1979 gefascineerd door Autobahn van Krafterk en richtte een volledig elektronische groep op.

Na enkele minimale solo singles (nu zeer veel $$ waard) kwamen er meer mensen meedoen (vb Kloot Per W, Luk Van Acker en de zangeressen Martine & France) en – nog belangrijker voor de toekomst van de groep – leert hij Jean-Jacques Burnel van The Stranglers kennen.

Die produceert voor PS de single “Nagasaki Mon Amour” en debuutplaat. De Frans-Engelse zanger zingt ook mee op de dromerige single “Je T’ai Toujours Aimé” en deze Winston en Julia. En opent en passant heel wat deuren voor de groep in het buitenland.

B-kant van mijn versie van single is de überdroge en Flying Lizards-achtige versie van de Jagger/Richards compositie “Mother’s Little Helper”. Ook de moeite.