Een van de bekendste tv-tunes ooit (al is het ver na “Kampioen zijn is plezant” uiteraard).

Die woestijnvideoclip in vorige tweet kent u waarschijnlijk niet, 100% meer kans dat u deze muziek associeert met onderstaande tv-beelden (serie, over agenten op Hawaii, liep van 1968 tot 1980).

Song werd geschreven op bestelling van de serie door Morton Stevens. Die was eerder aan de slag als arrangeur/dirigent voor Sammy Davis Jr. en zou in 1976 ook een ingezongen versie van de tune opnemen.

The Ventures waren dan weer een van de grootste instrumentale groepen van hun tijd. Al hadden ze bvb in België nooit één hit. Wij kregen hier immers eerder versies The Shadows of The Sputniks etc te horen, vaak in 10 haast identieke versies.

In de USA was hun grootste hit “Walk, don’t run” in 1960, maar ze hadden een ellenlange carrière met rock-periodes, blues, surf (waarin deze Hawaii Five-O), easy listening, latin en zelfs J-Pop, want ze zijn naar verluidt tot op vandaag zeer Big in Japan.

In 2010 kreeg de serie Hawaii Five-O een nieuw leven. The Ventures maakten een nieuwe versie, maar dan koos men voor een synth-versie van de tune. Er kwam protest en dan koos men voor een versnelde retro-versie (niet meer door The Ventures ingespeeld).

Nog een laatste keer terug naar het origineel. Hier ingespeeld door The Ventures op latere leeftijd, met Max Weinberg (E-Street band en de bandleader bij Conan O’Brien) op extra drumset. Surf’s up, Dallo.