Die van dat oversized klakske.

De Thompson Twins waren in 1983 al een hele tijd bezig, en waren na een new-wave begin met 7 leden serieus afgeslankt tot een trio: stichter Tom Bailey, zijn vriendin – de Nieuwzeelandse Alannah Currie – en de als roadie erbij gekomen Joe Leeway.

In 1981 hadden ze al eens een dans-hitje (met Thomas Dolby en diens copain Thomas Seligman) met “In The Name Of Love” en in 1982 waren ze in de UK al stevig doorgebroken met hun derde LP “Quick Step & Side Kick” en de single “Lies” en “Love on Your Side”.

Maar het was de vooruitgeschoven single “Hold Me Now” van hun vierde LP “Into The Gap” dat hun grootste hit zou worden (4 in de UK, 3 in de US). Het album had met “Doctor! Doctor” en “You Take Me Up” nog meer singlemateriaal en verkocht meer dan 5 miljoen keer.

De song was een snelgeschreven idee van Tom Bailey over een kink in de relatie met Alannah, en werd ongeduldig in afwezigheid van producer Alex Sadkin opgenomen. Toen die later terug kwam van een opname met Duran Duran kon hij toch nog op de credits.

Next up was dus wereldroem en heel veel pressure om met een even goed scorend gevolg aan “Hold Me Now” te komen.

Dat kwam er niet echt meer. Joe Leeway werd hypnotherapist, Tom Baily bleef muzikant, en Alannah Currie werd kunstenares (petje af).

Quiz Time:

Yupyup: het was voor Debbie (vanaf dan terug Deborah) Harry dat de Thompson Twins “I Want That Man” schreven en produceerden, de eerste single van haar derde solo-LP “Def, Dumb and Blonde”. Top 20 in de UK, 2 in AustraliĆ«: