The Tracy Ullman Show goes Madness

Song uit Tracy Ullman”s tweede (en laatste) plaat “You Caught Me Out”. Tracy Ullman was dan al doorgebroken als comedian en actrice, en was in 1983 met muziek begonnen, nadat Stiff Records labelbaas Dave Robinson haar muzikale parodieën in haar eerste televisiewerk (vb Three of a Kind met Lenny Henry en David Copperfield) zo kon smaken:

Haar 2 platen staan bijna helemaal vol met covers, en daarop is “My Guy” natuurlijk geen uitzondering: dit is een cover van “My Girl”, een song uit de geweldige debuutplaat van Madness en ook hun derde single van de Nutty Boys in 1979. Was een nummer 3 in de UK en daarmee de grootste hit uit “One Step Beyond…”

Hier Mike Barson aan het woord over deze song die hij schreef, ook de “My Girl” komt aan het woord:

En alhoewel Madness de song schreef over het typisch fenomeen van de “stille man” en de “zeg dan iets”-vrouw, draaide Tracy Ullman de rollen in haar versie om.

“My Guy’s … mad at me” werd ook veelbesproken door de videoclip. Die bevatte naast de auto van Adrian Edmondson (Vyvyan in The Young Ones), een Tracy Ullman aan de counter van Wendy’s, een telefoonslot avant la lettre en een zeer cool dansje immers ook een cameo van Neil Kinnock, toendertijd de leider van Labour and de oppositie van Margeret Thatcher.

Het was niet Ullmans grootste hit uit haar korte muzikale carrière (na 2 LP’s hield ze die voor bekeken en koos ze voluit voor haar comedian-carrière in Amerika, alhoewel ook daar nog heel regelmatig in werd gezongen):
My Guy werd 23ste in de UK, 27 bij ons.
“Breakaway”, “They Don’t Know” en “Move Over Darling” deden het eerder allemaal nog beter dan dat.

Ondanks dat Madness-bassist “Bedders” (Mark Bedford) meespeelt op de opname van Tracy Ullman, was Madness naar verluidt toch niet enthousiast over de cover, en weigerde de groep een aanbod om de Tracy te komen begeleiden in Top of The Pops.