Ayayayayayay dat nummer met die ayayayayayay

Van Armando Dio gisteren naar Vaya Con Dios vandaag, de wegen van God zijn ondoorgrondelijk.

De muzikale linken tussen België en Puerto Rico zijn drieledig. Enerzijds is er José Feliciano die hier vast ooit Feliz Navidad gezongen heeft. Anderzijds is er Gabriël Rios. En dan natuurlijk deze terechte klaagzang van Dani Klein aan het adres van dit kleine Caraïbische eiland.

Dit was de 2de single van Vaya Con Dios en de eerste zonder Willy ‘Willy’ Lambregt. Die had samen met Dirk Schoufs de groep opgericht in 1986, maar maakte zich “weg van geld en roem” na de debuutsingle “Just a Friend of Mine” uit de voeten richting The Scabs.

Al was er ook een roddelboekskes-kantje aan dat verhaal: “Op tournee gaan met je beste vriend (Dirk) die een relatie heeft met de vrouw (Dani) die mij (Willy) had laten staan voor hem, zag er niet veelbelovend uit. Maar we zijn achteraf wel goede vrienden gebleven, Dani en ik”

Vaya Con Dios ging dan verder met Dirk Schoufs + Dani Klein en Jean-Michel Gielen. En werd geprobeerd het ijzer dat al redelijk heet geworden was met “Just A Friend of Mine” (hit in Frankrijk) te smeden terwijl het nog warm was. SneLP.

Puerto Rico deed het bij ons wel redelijk goed (17de plaats in de Ultratop, zomerhit) maar daarbuiten wist het enkel in Oostenrijk de gevoelige spaanse gitaarsnaar te beroeren (7de). Het zou pas met de 2de LP “Night Owls” zijn dat de Europese poorten helemaal opengingen.

VTM zou op dit moment werken aan een serie over het leven en werk van Dani Klein. Werktitel ‘Dani’. Of Vaya Con Dioz. #streamz