Verontrustend popliedje uit 1983 dat volgens Songfacts bijna op Michael Jackson’s “Thriller” had gestaan.

“Take your baby by the arm”, dat past nog in het thema van de dance hall. Maar de moves in de daaropvolgende lijnen worden wel verontrustender. “Take you baby by the heel” (eh), “Take your baby by the hair” (uhuh), “Take your baby by the ears” (really?)

Ook nog verontrustend: de song was oorspronkelijk (in 1982) een song in de lijn van Adam & The Ants. Goed te horen op deze, toen Wang Chung nog Huang Chung heettte:

De remix in 1983 werd een hit in 14 landen. En de enige hitparadenotering in de UK (daar was het dus een one-hit-wonder). Elders werd “Everybody Have Fun Tonight” ook nog een hit. “Everybody Wang Chung Tonight” daarin heb ik anders ook altijd redelijk verontrustend gevonden.

Ook nog verontrustend is wat een lang leven deze alles goed en wel beschouwd toch redelijk niemendallige song beschoren is. De soundtracks van films en series waarin de song zijn opwachting maakt zijn tot op de dag van vandaag niet bij te houden.

Ook nog verontrustend: Jack Hues en Nick Feldman (twee van de drie Wang Chung’ers) die nog altijd doorgaan, zijn anno 2019 nog griezelig goed bij stem en maakten een nieuwe versie met het Praags Filharmonisch Orkest: