Over hoe de problemen op deze wereld lijken te verdwijnen als ge in de armen van de juiste ligt. Wel grappig, want deze song kwam in 1990 uit, net als het eerste rapport van het IPCC over klimaatverandering, en de reactie van de wereld lijkt heel die tijd al te bestaan uit in een bolleke te kruipen en te hopen dat het probleem zo wel weer zal “dissappear”-en.

“Story to Story, the official INXS autobiography” beschrijft de plaats van “Disappear in het “oeuvre” van de Australische groep zo: “INXS’s music had swung from the edge to the middle, from the alternative to classically gorgeous pop, and each incarnation has incorporated at least a sense of the other. But “Disappear” was something else – it was the one song that tipped the scales. It was as pop as INXS ever got – and it worked.

Say I’m crying – I’m looking at what’s on T.V
Pain and suffering- And the struggle to be free
It can’t ever be denied – and I Never will ignore
But when I see you coming, I can take it all
You’re so fine
Lose my mind
And the world seems to disappear
All the problems, all the fears
And the world seems to disappear

De song werd geschreven door Hutchence samen met de drummer van de groep John Farris (enkel “The Gift” in 1993 was nog een min of meer hit die ook door John Farris werd geschreven) toen die in 1989 in Hong Kong een time-out van het INXS-touren namen.

Een van de vier singles uit “X”, en ook een top 10 notering in de U.S., maar toch redelijk in de schaduw van de grootste hit uit de plaat “Suicide Blonde”.
“X” was Inxs’s zevende studioplaat, en de opvolger van hun mega-LP “Kick” uit 1987. Ze hadden hun succesformule gevonden, en X verlengde die.
De X (tien in Romeins schrift) sloeg dan ook niet op de 10de plaat, maar sloeg op het 10de jaar sinds hun debuut in 1980.

Disappear deed het zoals alle INXS-singles in die dagen redelijk goed: 12 in Belgiƫ, 9 in Nederland, 12 in de U.K. en 8 in de Billboard Hot 100. Enkel in Canada werd het een nummer 1.