Als ge van sommige dingen in de reeks #TooGoodToBeForgotten liever had dat ze toch vergeten waren, schmink erover.

Weer een gevalletje A-kant / B-kant dit. Want overal elders ter wereld was “Sure Know Something” de A-kant. Werd zelfs op veel plaatsen een hit, want kwam vlak na Kiss z’n commercieelste nummer, de discostamper “I Was Made For Lovin’ You”.

Maar ergens was er een land met een Gallisch dorpje waar ze de B-kant beter vonden en “Dirty Livin'” als A lanceerden (zonder veel succes trouwens), en het blijkt die versie die in m’n platenkast zit.

Achteraf bekeken niet zo’n slechte keuze van die Fransen. Dirty Livin’ klinkt toch iets tijdlozer dan de stadionmeuk van Sure Know Something. Was een song van, en gezongen door, drummer Pete Criss (aka “die met de katten-make-up”).

Het was ook diens enige nummer uit “Dynasty”, en het enige nummer waarop hij meedrumde (mocht meedrummen eigenlijk, want zijn drummen was niet meer dat na een auto-ongeval in 1978) op deze hele plaat. Een jaar later werd hij uit de groep gezet. Of nam hij ontslag.

“At the end of the day Peter took his makeup case with him and left. It wasn’t tearful, but it was a big moment. Peter was leaving. We had fired him, and this was the last time we were going to see him in the band”. Kiss-leden sterven niet, ze nemen hun make-up kofferke mee.