Licht uit, spots aa… eh uit, neonlampen aan op weeral een perfecte track voor op de Autobahn van de Duitse elektronicapioniers.

Of de langere album-versie:

Komt uit de The Man-Machine, of in de Duitse versie “Die Mensch-Maschine”, het zevende studio album van Kraftwerk.
Meest gekende singles daaruit uiteraard “The Robots” (Die Roboter) en “The Model” (Das Modell). Neon Lights (Neonlicht) was eerst de B-kant voor The Robots, maar in Engeland werden de single-kanten na een tijdje gewisseld en werd “Neon Lights” dus ook een zelfstandige release.

Bestaat ook als een 12″ versie (dan 8 min 50) lang, die werd geperst op lichtgevend (glow in the dark) vinyl. Ziet er zo uit:

Neon Lights werd dus alleen in de UK in de charts genoteerd, bereikte er als hoogste een 53ste plaats.

Na “Mensch-Maschine” kwam er drie jaar geen nieuw Kraftwerk materiaal uit (omdat ze hun Kling Klang studio aan het verbouwen waren zodat die mee kon op live tour). In 1981 volgde “Computer World” (Computerwelt). De single “Computer World” daaruit had “The Robots” als B-kant, maar net als bij deze “Neon Lights” bleek men in Engeland ook dan het meest ge├»nteresseerd in de B-kant. The Model/Computer World werd dan ook omgekeerd uitgebracht, en zo werd “The Model” dan drie jaar na uitbrengen de eerste en enige nummer 1 single voor Kraftwerk.
Ook de plaat “Man-Machine” beleefde in nasleep van het succes van die single een revival, en bereikte zo 3 jaar na uitbrengen pas z’n hoogste positie in de charts (9).

De song Neon Lights kreeg later nog een versie door zowel Simple Minds (die een coveralbum in 2001 ook die titel gaven) als door U2 (een B-kant van Vertigo in 2004)

Ook Orchestral Manoevres in the Dark, altijd al erg schatplichtig aan Kraftwerk, wierp er zich ooit en minder minimalistisch op:

Dan toch liever Kraftwerk zelf: