Mathematisch kon het nog.

Lenny Kravitz schreef dit nummer over de moeilijkheden in z’n relatie met Lisa Bonet. Het mocht trouwens niet baten, want het huwelijk liep dat jaar op de klippen (Lisa is nu samen met Jason Momoa, aka Khal Drogo in Game of Thrones. Lenny ging naar Adriana Lima & Vanessa Paradis)

Komt uit de 2de LP van Lenny, “Mama Said”. Kravitz aarzelde eerst dit erop te zetten, niet omdat hij dacht dat het ging mislukken maar omdat hij wist dat het een hit zou worden en hij liever “underground succes” wou. Het werd inderdaad zijn best verkopende single ooit (in de US)

Lenny Kravitz speelt hierop alle instrumenten: hij zingt, speelt gitaar, plukt de bas, betokkelt de elektrische piano, hij drumt zelf en zette er ook nog eigenhandig een toefje elektrische sitar onder. Enkel de blazerssectie liet hij invliegen.

Die blazers zijn de Phenix Horns, aka het blazend gedeelte van Earth, Wind & Fire. Wikipedia vermeldt dat deze “mid-tempo ballad, inspired by Motown & Philly Soul” ook erg aanleunt bij Earth, Wind & Fire, particularly That’s the Way of the World. Indeed.