Een zonnesexpaneel? Zou dat met groenesexcertificaten en een terugdraaiende sexteller geweest zijn?

Toen aan John Hiatt in 1987 gevraagd werd wie “in een ideale wereld” aan zijn plaat “Bring The Family” zou meewerken noemde hij Nick Lowe voor de bas, Ry Cooder voor de gitaar en Jim Keltner voor de drums. Hij kreeg ze allemaal te pakken en het resultaat was een prachtig

Een paar jaar later kregen deze vier protagonisten het idee om deze samenwerking nog eens over te doen. Little Village ging de groep heten (naar een Sonny Boy Williamson rant in de studio)

Ze trokken de studio in met het verbod om al geschreven songs mee te brengen. Het resultaat in 1992 was echter “een supergroep zonder bestaansreden”, de songs “ontberen urgentie en verhalen veertigerspreoccupaties met auto’s en relationele besognes”.

Voor de eerste single “She Runs Hot For me” kon er nog een videobudget af, maar de platenfirma had tegen single 2 ook al door dat het niet echt iets ging worden. Little village werd terug een slapend spookstadje.

De “Solar Sex Panel” was een knipoog van de veertigers aan hun kale plekken: Solar Sex Panel “is about not worrying when you get a bald patch. The idea is that’s its a divine intervention to take rays in that will improve your live in every way”