Smooth gesprekje aan de telefoon. “You know a man’s home is his castle, And I’m comin’ home to groove. Whoa, and I’ll see you when I get there, and you’ll be ready for good lovin’“.

Komt uit “Unmistakably Lou”, onmiskenbaar Lou, zijn tweede LP voor het PIR (Philadelphia International Records) label. Dat soullabel uit Philadelphia zijn we hier eerder al tegengekomen bij bvb The O’Jays, Three Degrees of Joe Simon, telkenmale waren daar dan ook Kenny Gamble en Leon Huff bij betrokken, en ook bij deze Lou Rawls waren zij de producers.

Lou Rawls had voor hen getekend in 1976, de eerste artiest met een voorgeschiedenis die voor het label ging opnemen. In de fifties had Lou Rawls (°1933 in Chicago) al een carrière als gospelzanger en werd hij dood verklaard na een auto-ongeluk. Na vijf dagen coma ontwaakte hij terug in de sixties als jazz-, bigband- en vanaf 1966 ook als soulzanger (o.m. de backings van Sam Cooke).

Na een “lull” in de seventies, maakte hij met “All Things in Time” in 1976 zijn eerste album voor PIR, met daarop z’n grootste hit “You’ll Never Find Another Love Like Mine” (een n°2 in de U.S.). Dit was z’n wereldwijd doorbraak.

Voor de tweede LP “Unmistakably Lou” herhaalde hij hetzelfde recept. De plaat werd goed ontvangen en hij kreeg er onder andere een Grammy voor “Beste Male R&B Vocal Performance” voor in 1978.

“See You When I Git There” (of “See You When I Get There”, zoals hij gewoon zingt, maar “git” zou hipper geweest zijn) was wel de enige single van de plaat.
In de U.S. presteerde het nummer niet bijzonder: 66ste in de pop-charts, maar wel 8ste plaats in de R&B-charts. In België en Nederland deed het in verhouding met rest van de wereld wel veel beter: in Nederland was het een nummer 19, in Vlaanderen een nummer 17.

Na 1979 werd het weer wat stiller rond Lou. Hij zou overlijden in 2006 aan uitgezaaide longkanker, had (ook al alleen in onze lage landen) nog een late hit met “Fine Brown Frame” in duet met Dianne Reeves.