Vroege Raymond over een ongewillige Eva.

Daddeemelee / 15 maart was de 2de single van Louisette, een groep die Raymond van het Groenewoud en Erik Van Neygen – die elkaar hadden leren kennen in de begeleidingsgroep van Johan Verminnen – hadden opgericht met de ritmesectie van progrockgroep Mad Curry.

Net als bij de eerste single (een verjaardagscadeau van muzikant/vader van het Groenewoud aan zijn zoon) was het een A-kant van Raymond met een B-kant van Erik Van Neygen. De stijlen clashten nogal.

Van “Maria, Maria, Ik Hou Van Jou” (de 1ste single) werden er 3000 exemplaren verkocht, van “Daddeemelee” maar een tiende daarvan. Niet zo eenvoudig te vinden dus, deze single. Het stond wel nog bvb op Kamiel in België, zijn live plaat uit 1978.

Na Daddeemelee gingen Raymond en Van Neygen elk huns weegs. Raymond deed nog 1 single met Louisette – Zij Houdt Van Vrijen – met Jean-Marie Aerts als vervanger – en brak dan pas solo helemaal door. Van Neygen vertrok naar (Hotel) Stille (Verdriet) Brieven en Sanne.

De “ondankbare geit” in het liedje, “ik riep Eva doe mijn sokken eens aan”, zou gaan om Eva Mentens /start roddelrubriek/ de vrouw die Raymond ontmaagde en ook de reden was dat Johan Verminnen en hij uit elkaar gingen omdat Johan ook een oogje op haar had /stop roddelrubriek/

Leuk curiosum uit de pionierstijd van de nederlandstalige rock. Maar natuurlijk ook niet echt dé essentiële Raymond song. Hopelijk doet oordeel hem dat geen leed. 3/5