Soort van Byrds-reünie, nog net niet helemaal afgeschreven.

Roger McGuinn, Gene Clark en Chris Hillman waren drie van de founding member van de 60s groep The Byrds (begonnen met meerstemmige folkrock zoals “Mr. Tambourine Man”, “Turn Turn Turn”, later meer psychedelisch zoals “Eight Miles High”).

Maar Clark was in 1966 uit die groep gestapt, Hillman ging eruit in 1968, McGuinn ging door tot in 1973. In de 70s deden ze solo dingen of stapten in andere groepen (Flying Burrito Brothers). In 1977 gingen ze alledrie “solo” op gezamenlijke tour.

Dat mocht vooral geen Byrds-reünie heten, maar toch kregen ze er zin door om samen iets nieuws te beginnen. In de stijl van “Crosby, Still, Nash, Young en Klein Pierke” vormden ze een trio: McGuinn, Clark & Hillman en was Capitol wat blij ze te tekenen: een supergroep!

Gekozen werd “to steer away from the signature Byrds’ sound of McGuinn’s jangly twelve-string Rickenbacker guitar, and instead focus on a disco-influenced late 1970s pop sound.”. Wel bleven de “the Byrds’ renowned harmonies still very much in evidence”

Dat viel in de praktijk wat tegen. Van de eerste LP (39 in de album-charts) was alleen deze “Don’t You Write Her Off” een bescheiden succes (33 in de US). De persreacties waren ook slecht: “Groaning under the weight of its own tedium” en “3 artists struggling to remain relevant”

De tour erna bleek Clark alweer te labiel voor veel verdere samenwerking, en de rest was ook eerder een “business partnership” dan een hervonden vriendschap. Na een 2de (slecht onthaalde) LP in 1980 en een (ongeïnspireerd) duo-album “McGuinn/Hillman” was het alweer schluss.