Hold on! It’s never enough
It’s never enough until your heart stops beating
The deeper you get, the sweeter the pain
Don’t give up the game until your heart stops beating

Uit een wat minder lopende periode van New Order, die na het einde van Joy Division een vliegende start maakten (met Ceremony en dan meer de dansrichting ingeslagen met Temptation…) en tegen eind jaren 80 opnieuw hoge toppen scheerden (met True Faith, Blue Monday ’88 etc…).

Uit de soundtrack van de romantische bratpack-komedie “Pretty in Pink”. Ook de B-kant – instrumentale versie van Thieves like us – komt voor in de film maar staat niet op de soundtrack.

Stond wel veel schoon volk op die soundtrack: Echo & The Bunnymen, The Smiths, Psychedelic Furs (die de titeltrack heropnamen voor deze film), Suzanne Vega, OMD, INXS …

Shellshock – ook “de klop” genoemd – is een psychiatrisch syndroom bij militairen door de traumatische ervaringen opgelopen tijdens oorlogsverrichtingen. Vraag me af of onze neurose tijdens deze lockdown later ook een naam gaat krijgen. “Geen klop”?

Terug naar New Order. Voor mij zeker een 4/5 (al heb ik het liever nog in de langere 12″ versie – zoals bij de meeste dingen van New Order)