Het credo van de Man van Melle “Het is niet voor mij, maar voor mijn eenzaamheid“, maar dan niet als vijfhonderd ongevraagde SMS’en, wel als een (te) aaibaar rock’n’roll liedje.

De Canadese zanger (van Libanees/Syrische origine) Paul Anka was een vroegbloeier. Op amper 14-jarige leeftijd nam hij al z’n eerst singletje op, en op 16-jarige leeftijd schreef en zong hij al z’n eerste nummer één hit, een ode aan een het meisje Diana.

Diana zou een van de meestverkochte singles uit de hele single-geschiedenis worden, met meer dan 9.000.000 verkochte exemplaren. Stereogum: “Of all the fresh-faced and unthreatening kids who rose to teen-idol stardom as the first wave of rock ‘n’ roll died down, none was more fresh-faced or less threatening than Paul Anka.
In 1958 had hij nog een paar hits (en een tour met Buddy Holly), maar pas in 1959 met deze Lonely Boy zou hij het weer lukken om op de eerste plaats in Amerika schoppen. Daarna zou het trouwens 15 jaar duren er dat zich nog eens zou herhalen (You’re Having My Baby in 1974)

Lonely Boy werd geschreven voor de film “Girls Town”, een low budget “teen exploitation movie” met blonde stoot Mamie van Doren en zanger Mel Tormé. Paul Anka speelde in die film zichzelf, een tieneridool waarop de vriendin van de hoofdrolspeelster verliefd wordt. Ook “It’s Time To Cry”, nog een hit voor Anka (n°4 in 1959) en ook de titelsong “Girl’s Town” komen uit de film.

De song werd al opgenomen in augustus 1958, maar het duurde tot na de filmrelease voor het als single werd uitgebracht in mei 1959. Het klom naar nummer één in juli 1959 en bleef daar 4 weken geparkeerd.
In de UK was het een nummer 3, in Duitsland een 8. Bij ons en Nederland was het nummer goed voor een tweede plaats.

Naast zijn eigen gezongen werk zou Paul Anka trouwens nog eens zo bekend worden met schrijven voor anderen, zo zijn “She’s a Lady” van Tom Jones, “Puppy Love” voor Donny Osmond, de engelse bewerking van “Comme d’Habitude” van Claude François dat de evergreen “My Way” voor Frank Sinatra werd.
Toch een A-lister dus, is het niet voor z’n muzikale prestaties, dan toch door ’s mans vreemde voorliefde voor A’s: Anka zat bij ABC, trouwde twee keer met een Anna, en had met de eerste vijf dochters: Amelia, Anthea, Alisia, Amanda en Alexandria.

Maar lang voor dat alles was er dus een jaar of drie teen rock’n’roll idol Paul Anka, deze Canadese film geeft een mooie inkijk: