BFF zijn in de jaren ’70, dat ging nog niet met emoji’s, wel meerstemmig.

Deze single werd de opvolger van niks minder dan “Bohemian Rhapsody”, uit dezelfde en zeer gevarieerde LP “A Night At The Opera”. De song was geschreven door bassist John Deacon.
Met de B-kanten erbij had elk Queen-lid op deze 2 singles daarmee 1 lied van zijn hand.

Wel grappig dat deze allerlieflijkste song van Queen daarmee stond op dezelfde LP als “Death on Two Legs (Dedicated to…)“, een song waarin hun vorige manager in de allerzwaarst mogelijke bewoordingen wordt verwenst.

B-kant “’39” verdient ook een speciale vermelding. En had als single zelfstandig ook misschien ver kunnen geraken, zo verzucht Brian May in de documentaire “The Making of A Night At The Opera”.

Dat “’39” gaat over een tijdreiziger die naar de ruimte vertrekt, na een jaar aan lichtsnelheid reizen terugkeert en dan tot het besef komt dat er op aarde 100 jaar zijn voorbijgegaan. Op een skiffle folky tune. Kende ik niet, maar bijzonder tof:


’39 was met zijn 5de plaats op de LP ook de 39ste song die Queen op plaat uitbracht.

Si non è vero…

You’re My Best Friend bracht het tot n° 7 in de UK, bij ons geraakte het tot plaats 23, in Nederland tot op plaats 9. Samen ook 39.

…è bene trovato.

“You’re My Best Friend” stond zonder twjifel in de schaduw van Bohemian Rhapsody (en ook van Killer Queen dat in 1974 hun doorbraak was) en zal misschien niet altijd in een top 10 van Queen-songs figureren. Wat bewijst dat die mannen veel straffe songs hebben, dus. 4/5.