Superieure ironie werd een volkslied.

De videoclip is het werk van de neef van Randy, Tim Newman. Dit was zijn eerste video, en hij bracht er zo goed af dat hij er een carrière aan overhield (hij is ook de man achter bvb de ZZ Top video’s geworden)

Songs die op meerdere niveau’s begrepen kunnen worden, zo heeft de fijne Randy Newman er wel meer. Ge kunt het horen als een ode aan L.A., of als een aanklacht aan de plastieken glimlach die vanalles verbergt. Zie bvb deze “alternatieve” video:

“There is an aggressive ignorance to the song – ignorant and proud of it. There’s nothing wrong with the Beach Boys and open-top cars. But the guy talks about the bum [“Look at that bum over there, man/He’s down on his knees”] and is still shouting “We love it”. “

I Love L.A. werd ook onironisch het overwinningslied van de L.A.Lakers, dat uit de boxen schalt na elke overwinning (en dat zijn er nogal wat).
Hier speelt Randy het live in de Laker Ring na een driedubbele titel in 2002:

Schoenenfabrikant Nike gebruikte het nummer door de video van Randy Newman aan te passen tot een spot voor de Olympische Spelen van 1984 in L.A.. Zo maken bvb Mary Decker en Carl Lewis hun opwachting.

Hier met vrienden bij de opneming van Randy Newman in de Rock and Roll Hall of Fame in 2013 (na 20 jaar wachten). “I really thought maybe I’d have to die first”