Hoog tijd voor deze vrolijkmakende discoklassieker (als die stomme solo op 1:56 niet gebeurd was) van de “Hollandse Kate Bush”.

Renée kwam voort uit René & The Alligators, een groep die al vanaf 1959 bezig was als rock’n’roll orkest in Den Haag en omstreken. In de 70 hernoemen ze zich Toby Collar. Spil was telkens René Nodelijk.

Midden jaren 70 sluit een studente Engels/Nederlands, Anja Exterkate, om wat bij te verdienen aan bij de groep. Dat verandert de dynamiek. De groep wordt hernoemd naar Renée en heeft in ’78 een bescheiden hitje met “Sweet Nothin’s” (cover Brenda Lee).

Een paar jaar later wordt de rock’n’roll verlaten en wordt de uitslaande stem van Anja (ondertussen Anja Nodelijk na haar huwelijk met René) als troef uitgespeeld. Dat resulteert in het reggae-achtige “Come Closer”.

In 1982 komen we dan bij onze discosong, een gevolg van samenwerking van Renée met Bert Ruiter (bassist van Earth & Fire). Vlak voor de release split de groep, Anja neemt dan maar een stand-in groep mee voor de promotie. “High Time We Went” werd nr 8 in Nederland (bij ons 15)

Nadien gaat het succes wat liggen. In 1985 herenigen Renée en René zich opnieuw en worden “Renée & The Alligators”. Ze zijn nu nog steeds actief, in het oldies en rock’n’roll circuit.