Roy Black (soort Danny Fabry) en de dan 10-jarige Anita (soort Silvy Melody) met een schlager waarin de geneugtes van pauzes in de dag, vakanties in het jaar en vrijheid in het leven vrolijk wordt bezongen.

Het verhaal van dit liedje begint feitelijk bij Anita Hegerland, dat was een keischattig meisje uit Sandefjord, Noorwegen, dat – lang voor die streek onveilig werd door Annemie Struyf – ontdekt werd bij het zingen van een liedje voor de Kerstman. Al op 9-jarige leeftijd had ze een grote hit in de Scandinavische landen met “Mitt sommarlov” (mijn zomerliefde), een liedje in het Zweeds.

Roy Black was dan weer iets ouder, een Duitse schlagerzanger als Gerhard Höllerich geboren in 1943, die een ster werd vanaf voorjaar 1966 met Ganz in Weiss, en die vanaf dan met zowat al z’n singles de top 10 in Duitsland haalde.

Alhoewel ze geen Duits kon, werd Anita ook naar Duitsland gehaald en gekoppeld aan Roy Black. Een idee van producer Hans Bertram, die ook zijn vrouw Elisabeth Bertram en Werner Twardy een liedje liet schrijven.

Het liedje werd een oorworm, een enorme hit in de Duitssprekende landen (2 in Duitsland, 5 in Zwitserland…), onder meer door gebruik in de film “Wenn mein Schätzchen auf die Pauke haut” in 1971. Maar ook bij ons (4) en in Nederland (7) wist het duo in pré Walter Capiau-tijden heel wat te verkopen. De plaat kreeg tee keer goud in Duitsland voor meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren.

Schön ist es auf der Welt zu sein
Sagt die Biene* zu dem Stachelschwein*
Du und ich wir stimmen ein
Schön ist es auf der Welt zu sein

een Biene = een bijtje.
een Stachelschwein = een stekelvarken

Ze bleven nadien ook regelmatig samenwerken, onderandere in films en ook deze grappige reünie een aantal jaren later “Schwer ist es auf der Welt zu sein”

Nadien verging het Roy Black en Anita Hegerland licht anders. Voor Roy Black was de tijd van de grote hits voorbij. In de schlagerhitparade bleef hij wel scoren tot zijn dood (Herzversagen in seiner Fischerhütte in Heldenstein (Oberbayern) in 1991).
Anita trok zich na haar tijd als kindsterretje een tijd terug uit de spotlights. Ze werd daaruit midden jaren tachtig echter terug opgevist toen ze door Mike Oldfield (Tubular Bells…) als zangeres werd gevraagd voor “Pictures in the Dark”.

Van het een (meewerken met Mike Oldfield) kwam het ander (twee kinderen) en die twee bleven een koppel van 1987 tot 1991. In Noorwegen is Anita Hegerlund nog steeds een naam als een klok, zou ook anno nu nog bij de succesvolste solozangeressen behoren.
Ter gelegenheid van de 40-ste verjaardag van het liedje nam ze “Schön ist es auf der Welt zu sein” opnieuw op, dit keer in een heavy-metal versie met de band Grave Digger.

https://www.youtube.com/watch?v=vQ9YLOEkwJE