2 minuten 35 seconden wegzwijmelen in de armen van Marie. Een vluggertje.

Sutherland Brothers, dat waren de twee schotse folkrock-zangers Gavin and Iain Sutherland. Zij waren eerst als duo onderweg, en hadden bvb in 1972 een niet erg succesvolle single: Sailing. Dat later dus een megahit werd voor Rod Stewart.

Quiver was dan weer een lokale band met o.m. Bruce Thomas (later de bassist in Elvis Costello & The Attractions), gitarist Tim Renwick en drummer Willie Wilson (speelden allebei ook bij Al Stewart en met Pink Floyd ten tijde van The Wall). Van 1973 tot 77 trokken ze samen op.

De eerste gezamelijke single van deze merger werd nog een redelijk hitje in de US: “(I Don’t Want to Love You But) You Got Me Anyway” in 1973. Komt hier ook nog wel ooit eens langs, want dit zou ook ergens in de collectie moeten steken:

Na Rod Stewart’s hit met Sailing konden ze in ’75 verhuizen naar CBS en oa David Gilmour kwam meespelen op hun 3de LP “Reach for the Sky” in 1975. Met daarop dus “Arms of Mary”, dat het daaropvolgende jaar pas als single uitkwam maar bij ons en in NL tot op n° 1 geraakte.

De lijst met mensen die het coverden verraadt ook wel dat het hier over een vermomde smartlap gaat: Mama’s Jasje en Willy Sommers (“Sandy”) bij ons, Piet Veerman in NL, Smokie en Boyzone in de UK…

Maar ook een smartlap kan natuurlijk een tijdloze song zijn. Eagles-achtige countrysoftrock om op te schuifelen van Quiver en vooral een schone melodie van The Sutherland Brothers. 3/5