Een dag na Three Degrees alweer “Philly Soul”, of toch een ietwat kleffe kopie uit Engeland.

Dit 8 koppen tellend gezelschap (vier zangers, vier muzikanten) kwam aan de oppervlakte voor het tweede seizoen van “New Faces“, een soort engelse talentenwedstrijd.

Ze wonnen hun aflevering, en speelden in de finale in juli een song van David Parton, deze “Sad Sweet Dreamer”. Panellid Mickie Most (die zijn we in deze serie al tegengekomen bij Suzi Quatro en Racey) vond de song niet sterk genoeg voor de groep.

Maar het publiek was er wel zot van. Panellid Tony Hatch tekende de groep bij Pye en de single werd een instant hit. Nummer 1 in de UK. Bij ons werd het plaats 2, achter Carl Douglas “Kung Fu Fighting”.

Sweet Sensation vermeed zeer nipt de “one hit wonder” status, want een jaar later wist “Purely By Coincidence” nog tot 11 te klimmen in de UK-charts.

De jongste Sweet Sensation, Marcel King was ten tijde van Sad Sweet Dreamer amper 15, had nog een mini-hit in de 80s toen hij met Donald Johnson (A Certain Ratio) en Bernard Summer (van New Order) een danstrack “Reach For Love” kon uitgeven op het Factory-label. Hij overleed heel jong (38) in 1995.