Uit de onweerstaanbare Jonathan Demme concertfilm “Stop Making Sense”.

Slippery People komt uit de LP “Speaking in Tongues” van 1983 (LP waarop de groep afscheid had genomen van Brian Eno en commercieel helemaal zou doorbreken, via “Burning Down The House”) Op dat moment werd het geen single.

Er werd wel een 12″ versie van gelanceerd, helemaal heropgenomen met een meer dwingende beat, gericht op de discotheken.

Ter promotie van de LP namen ze 4 concerten op, opgebouwd vanaf David Byrne solo met een casseterecordertje op Psycho Killer en zo elk nummer enkele muzikanten of decorstukken erbij. Slippery People zat 5de in die set, waarbij de backing-zangeressen en percussionist erbij komen.

Van de film “Stop Making Sense” werd ook een live-LP uitgebracht. “Slippery People” was eerst een van de tracks die zou weggelaten worden door de beperkte ruimte op LP (een dubbele live hadden ze toen al: The Name Of this Band is Talking Heads uit 1981). maar maakt toch “the cut”, en werd even daarna ook als single uitgebracht.

Deze liveversie van “Slippery People” werd alleen een grote hit in Nederland en Vlaanderen (7 in Nederland, 16 bij ons).