Zoeterige soft-rock country song over dromen van een reis maar geen geld om het te betalen, maar ook The Broken Circle Breakdown die hier unbroken wordt.

The Nitty Gritty Dirt Band is een country-rock collectief dat vanaf 1966 bezig is in Californië. Bereiken hun artistieke hoogtepunt met de driedubbele “Will The Circle be Unbroken” LP in 73, waarop ze samen met originele bluegrass artiesten een vergeten countrystroming eren.

Tweede cirkeltje open is toen The Nitty Gritty Dirt Band zich op zoek naar een tweede leven in 1976 The Dirt Band gaan noemen, meer pop & rock willen spelen en toch uitkomen bij een countrynummer, van Rodney Crowell “Voilà an American Dream” heet het.

Derde cirkeltje open is die van onze film The Broken Circle Breakdown. Die ging behalve voor de naam ook muzikaal hard lenen bij The Nitty Gritty Dirt Band’s catalogus aan bluegrass inspiratie op “die Will The Circle Be Unbroken” van 2 tweets geleden.

“If I Needed You” van de soundtrack, is song van Townes Van Zandt, maar het duet dat Baetens&co ervan maken is eigenlijk de versie van Emmylou Harris & Don Williams. De vrouwenstem in het origineel van American Dream 2 tweets terug is … Emmylou Harris

Hier speelt The (nu allang terug naar Nitty Gritty hernoemde) Dirt Band, met Rodney Crowell op zijn eigen nummer, recent An American Dream:

Als zangeres in vorige tweet fungeert daar in plaats van Linda Ronstadt (bij The Dirt Band) of Emmylou Harris (bij Crowell) Alison Krauss. En die heeft zowat alle songs van The Broken Circle Breakdown soundtrack ook op het repertoire. Cirkeltjes toe.