Hold Me Closer was feitelijk de A-kant van deze single, maar “Baby Come Back”, de B-Kant, werd de gekendste song van The Equals.

The Equals (de gelijken) kwam te boek te staan als “de eerste multiraciale groep uit Engeland die enige erkenning kreeg”. The Equals bestond dan ook uit een mix van de Guyaan (Guyanaan? Guyanees?) Eddy Grant, de Jamaicanen Derv en Lincoln Gordon, en de “witte” Engelsen Pat Lloyd en John Hall.

Ze waren schoolvrienden op Acland Burghley, een school in Noord-London, en vielen al snel op “with their apparently limitless energy and a distinct style fusing pop, blues, and R&B plus elements of ska and bluebeat.” Hun tweede single was “Hold Me Closer”.

“Hold Me Closer” werd geen groot succes in de UK, maar DJ’s in Duitsland en Nedeland pikten de B-Kant “Baby Come Back” op stuurden dat nummer naar de eerste plaats in beide landen (en bij ons).
In 1968 werd de song daarom in de UK opnieuw uitgebracht (als A-kant), en toen ging de song ook daar helemaal naar de eerste plaats in de hitparade.

Zeker geen eendagsvlieg, want er volgden nog songs als “Police On My Back” (werd later door The Clash gecoverd), “I Get So Excited”, “Michael & The Slipper Tree”, “Softly Softly” …

In 1969 raakte de hele groep in een auto-ongeval op een Duitse autoweg betrokken Eddy Grant (de voornaamse songschrijver van de groep) sukkelde daarna een hele tijd met zijn gezondheid. Hij hield het een tijd low-key bij productiewerk, pas eind jaren zeventig dook hij opnieuw op en wist nog een pak solo-succes te vergaren met “Can’t get enough”, “Do You Feel My Love” “I don’t wanna dance”, “Electric Avenue” en “Gimme Hope Jo’anna”. Waar zou de carrière van Sam Gooris en het gras in Brasschaat zonder hem geweest zijn?