Uit de debuutplaat van de dan nog erg jonge Whitney – ze was dan 22 jaar. Er werden in verschillende landen verschillende singles uitgehaald. Bij ons werd dit de tweede single – na de sleper “All At Once” die meteen tot n°2 klom – en deze uptempo popdeun geraakte tot n°28.

De mama van Whitney (Emily) zingt in het achtergrondkoor.
Kudo’s voor producer Narada Michael Walden die er een groove in kreeg. Met alleen de focus op Whitney’s gebruikelijke vocale acrobatieën zou dit iets gans anders gegeven hebben.

De song werd geschreven voor Janet Jackson. Maar die paste. Schrijvers waren George Merrill and Shannon Rubicam, die later ook nog “I wanna dance with somebody” voor haar leverden. (al leek het refrein wel erg op He’s So Shy van de Pointer Sisters)

Sam Smith deed er ooit een high-pitched & slowed down versie van (https://youtube.com/watch?v=FXXNNdI8XLY…), maar geef mij dan maar Evan Dando van de The Lemonheads die het ooit nog spaarzamer deed:

Vrolijke 80’s popsingle waar ge u geen deuk aan kunt vallen, en zolang ze wegblijft met de tranentrekkerij (zoals I Will Always Love You) laat ik (de nalatenschap van) straffe zangeres Whitney Houston altijd met plezier eens binnen. 4/5.