Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | A | Aiming Dishes        
           
 

link to the cd shop that had the best prize at the time of writing this reviewCD VAN DE WEEK (September 2000) :

AIMING DISHES "VERTICAL DIVINE"
(2000, Oyster Records, OYS 020-2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Dud, Dud, Dud
2. Kicking
3. A Head in the Clouds
4. Mocking Town
5. The Last Page
6. Astronauts & Acrobats
7. I'm All I've Got
8. Let's Look Around
9. Don't
10. Deaf and Blind
11. Crawling Dog
12. Dud, Dud Too

Songs : Fred Maenhout
Arrangementen : Staf Verbeeck
Published by Team 4 Action

Muzikanten :
- Fred Maenhout : vocals, guitars
- Staf Verbeeck : keyboards, piano's, programming.
Guests :
- Laurens Leurs : backing vocals
- Neeka (ilse Govaerts) : backing vocals
- Tjenne Berghmans : guitars
- Frank Coonen, Tom De Wulf, Fernand Buyls : drums
- Thierry Goffeau : bass

Productie : Fred & Staf
Opgenomen in "different locations and studio's somewhere between 1996 and 1998"

Schilderij op cover : Chantal Talbot.
Coverontwerp : Michel Vanherwegen

 

Mijn Mening

Squeeze, Happy Mondays, Nits, Feelies, Nits, Crowded House ... is het vaatje voorbeelden waaruit het duo Fred Maenhout (in een vorig leven aan de slag met The Office en the Candy Dates, en daarna een via een uitstap naar Engeland terug in Belgisch popwater beland) en Staf Verbeeck (ook al een ex-Candy Dates, maar best bekend als producer van onder meer Metal Molly e.a.) op hun cd "Vertival Divine" tappen. Een moeilijke bevalling is dit alleszins wel geweest, als je ziet dat alle songs al werden opgenomen in de periode 1996-1998. Vervolgens werden ze uitgebracht op een obscuur japans labeltje, en nu dan eindelijk voor iedereen verkrijgbaar en nog herwerkt als "Vertical Divine" in juni 2000. Nu ja, voor iedereen verkrijgbaar: nauwelijks twee weken na de release ging platenhuis Oyster Records overkop (andere slachtoffers : Neeka, The Romans - die er dan ook prompt het bijltje bij neerlegden - beloftes Rumplestitchkin, en gouwe ouwe Tom Robinson) zodat je al flink moet uitkijken om deze cd nu nog ergens te vinden. Toch zou u zich dit (het vinden) wellicht niet beklagen.
Het resultaat van deze lijdensweg / zoektocht zijn immers 11 fijne popsongs (met een extra Werner Pensaert-remix van een van de elf erbovenop). De zang is zeer te pruimen, de arrangementen prettig licht en met het juiste gevoel. Kortom, bijzonder vlot verteerbaar, met als nadeel dat het ook allemaal ook een beetje zoutloos is. Deze Cd mist een kers, een "where did we go wrong". Geen van de 11 is een draak van een song, maar er zit ook geen hoogvlieger bij, geen melodie die je met geen stokken meer uit je hoofd krijgt na er een flard van te hebben opgevangen. Of het moesten "Crawling Dog", "Astronauts & Acrobats" of een flard van het heel erg mooie en Beatles-iaanse "Don't" zijn.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- 6bears : "Résultat de l'aparté, un album riche comme pas deux et pop par excellence. Comme quoi, il n'y a pas qu'en Angleterre où le genre est roi. Un premier album qui on l'espère pour les amateurs du genre ne sera pas qu'un unique coup d'essais. On les attend au tournant, alors!".
- Jempi Samyn in Stage : "... 11 netjes afgewerkte songs. Freds stem roept vaak herinneringen op aan die van wijlen John Lennon waardoor de meeste songs onvermijdelijk een Beatles-sfeertje bevatten ... Door de inbreng van een flinke dosis krachtig gespeelde gitaarriffs en strakke ritmes, bevatten de songs op deze cd de nodige dynamiek de ze bijzonder geschikt maakt voor fuiven en feestjes."
- J&BD in Mofo : "malgré la présence d'arrangements technologiques, "Vertical Divine" épouse un profil contagieux, hyper mélodique, parfois post new wave, hérité en ligne droite de Squeeze. Même les voix sont aussi soignées. Et ça, c'est une référence!"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

   

Meer over deze groep :

- website : www.oysterrecords.be (record firm is no longer)

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   
Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Aiming Dishes

Meer cd-besprekingen

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up