Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | A | Akyra        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (December 1999) :

AKYRA "Freak Voyeurs"
(1999, BMG Belgium, 74321 714392)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Can't be wrong
2. Requiem
3. Thru me
4. Out of Time
5. What I wanna Say
6. Used
7. The One Inside
8. Every Little Thing
9. Future Culture
10. Come into my World
11. Is it realy nice?

Geproduceerd door Akyra
Gemixt door Georges Shilling, Tony Platt & Louis Jans
Songs : Akyra (behalve Requiem : Killing Joke)
Gepubliceerd door BMG Universal Music Publishing

Akyra =
- Marlon Waeghemans
- Mario Vaerewijck
- Karl Zosel
- Nina Babet
Bijkomende muzikanten :
- Michel Bisceglia (Rhodes) (zie o.m. Jo Lemaire ...)
- Polle van Bruysteghem (gitaar) (zie o.m. BJScott, Neeka ...)
- Stoffel Verlackt (gitaar) (zie o.m. Flowers For Breakfast)
- Damian Rodd (bas)
- Ragga Yves (zang)
- Dirk van Steenland (spoken words)

 

Mijn Mening

Een observator van een recente regionale talentenwedstrijd merkte na 12 porties gitaren op dat de uitvinding der beats en triphop en drum'n'bass enz blijkbaar aan alle groepjes op het podium was voorbij gegaan. De reden voor deze terechte constatering was natuurlijk dat de groepen die dat wel ontdekt hebben ondertussen allang een vet platencontract hebben (zie bijvoorbeeld ook Kolk, Lunascape ...).
Akyra staat immers voor tamelijk "gelikte" pop, met invloeden van triphop, drum'n'bass, funk ... De namen die tijdens het luisteren te binnen schieten zijn dan ook : Everything But The Girl, Madonna (uit verschillende periodes, van La Isla Bonita tot ...), Björk, Wendy (zonder Lisa, of omgekeerd), Ginger Spice ... Niet toevallig allemaal madammen, want alhoewel er bij momenten stevig wordt losgemusiceerd is het toch de Engelse zangeres Nina Babet die in haar verschillende gedaantes de show opeist (net zoals die rol in het vorige project van Vaerewijck en Waeghemans, Lowpass, werd opgenomen door de meer onderkoelde Canadese Juliette Carion) als een soort kruising tussen Beth Gibbons & Shirley Manson. Uitzondering op deze vrouwelijke predominantie in de "reminds-me-off"s is de track "requiem", want alhoewel dit een cover is van Killing Joke, zouden wij gezworen hebben dat het hier introgewijs "My Spine is the Bassline" van Shriekback betrof.
D'r staan hier een paar nummers die hun weg naar de hitparade wel zouden vinden (mochten ze worden omgeven met de nodige "star quality", minuscule bikini's en bijhorende poenige video's), en d'r staan een aantal songs op die meer rockgerichte publieken niet onberoerd kunnen laten (vb. de single "Can't be wrong"). Het meest kwamen wij onder de indruk van de dreiging op "Used", de prachtige uitbarsting op "Come Into My World" en de speelsheid van "Can't be wrong". En met de ragga-zomerpop van "Future Culture" was er ook absoluut niks mis.
De rest van "Freak Voyeurs" gaat mij het meest van de tijd als iets te glad voorbij. Niet uit het oog verliezen echter, dit heeft potentieel.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Swami in RifRaf : "Akyra maakt gladde drum'n'bass/pop/triphop en slaagt redelijk goed in haar opzet. Zangeres Nina Babet klinkt zwoel en alles rolt lekker mellow uit de speakers. Maar Akyra moet naar mijn smaak nog even rijpen, haar eigen krachten en zwakheden ontdekken."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Meer info :

- Normaal gezien zou http://www.akyra.be actief moeten worden.

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   
Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Akyra

Meer cd-besprekingen

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up