Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | A | Ambrozijn        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Oktober 2000) :

AMBROZIJN "NARADIE" (2000, VIRGIN, 7243-8498942 2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Marske
2. Naradie
3. Nous irons en Flandre
4. Wee mij
5. Stemvlucht
6. Al mijn gepeys
7. Thirza's verzoening
8. Nachtegaal
9. Fragment
10. Venenlied
11. Ridder Coene
12. Scottish de Pen-Houa-Ouian

Songs : Trad arr. Ambrozijn / Tom Theuns / Wouter Vandenabeele / Wim Claeys

Muzikanten :
- Wouter Vandenabeele : viool
- Wim Claeys : accordeon
- Tom Theuns : gitaar
- Ludo Van Deau : stem
Ook :
- Bhaia Marakchi Abdellah (percussie)

Productie : Ambrozijn & Jo Francken
Opgenomen in Motor Music (Koningshooikt)

Hoesfoto : Guy Kokken

 

Mijn Mening

O Ambrosia, wat vloeit mij aan : onder de naam van de drank der goden op de Olympus, Ambrozijn, opereert er namelijk een wonderlijk folkgroepje met inventieve muzikanten, de voeten in de folk en het hoofd in de wolken. Met "Naradie" heeft deze Ambrozijn zijn tweede CD afgeleverd.
De muzikanten van Ambrozijn zijn op nog verschillende andere fronten actief binnen het folkwereldje (het bekends is wellicht de folkbigband Olla Vogola), maar toch hebben ze met Ambrozijn op korte tijd al een eigen plaats in het Vlaamse folkmilieu weten te veroveren. Na de debuutcd en de folkgolf van de voorbije jaren is Ambrozijn zo al dadelijk aan een platencontract bij Major Virgin Records geraakt.
Naradie bezorgt de luisteraar een wonderlijke mengeling van stokoud, traditioneel songmateriaal en een aantal zelfgeschreven songs, en middels de arrangementen een moderne benadering van deze traditie. Het geluid is zeer herkenbaar, te wijten aan de spaarzaam gehouden bezetting (viool, gitaar, accordeon, stem). Deze bezetting laat veel ruimte in de muziek, veel stilte. Ook opvallend is dat percussie (ook de ritme-aangevende folkinstrumenten) vrijwel afwezig is: op Naradie is er maar op een handvol tracks percussie aanwezig, en dan nog varieert die van een bescheiden betikte tamboerijn, een voorzichtig bewogen shaker, voetstappen, tot ingehouden oosterse percussie van gastmuzikant Bhaia Marakchi Abdellah. Dat maakt Naradie een spannende plaat, een die rust uitstraalt en zich in weemoed wentelt. Er is op die manier ook weinig dat afleidt van de troeven van de groep : muzikaliteit en melodie, met als uitschieters de twee Tom Theuns composities "Naradie" en "Wee Mij".
Het is dan ook van "Laïs" geleden dat een folk-cd mij op deze manier kon boeien, maar op het succes van deze meisjes zullen ze bij Ambrozijn nog wel even mogen wachten. Het Ambrozijn-geluid is immes toch net iets minder radio-fähig. Tant pis. Kenners weten de weg.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Christian Moll in Folkworld : "Ambrozijn is a very innovative band - they have found there very own very special sound. It is often amazing how full the sound of a band with only three instrumentalists can be - the lads know how to play and arrange their instruments effectively ... A special band and a special album - worth to be heard!".
- Dag Allemaal : "Energiek pulserend, wars van elk dogma en nooit toegevens aan makkelijke oplossingen levert het onmiskenbaar hippe Ambrozijn met deze cd een knap en meeslepend werkstuk af."
- Peter de Rop in Het Nieuwsblad : "De vier jongemannen van Ambrozijn hebben met Naradie een heel genietbaar klankenpallet afgeleverd waarop niet alleen hun technisch kunnen maar vooral hun muzikaliteit in het oog en het oor springt".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

   

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 4 oktober 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
793
0
793 Bef.
Proxis
769
0
769 Bef.
Proxis
Atrecordings
n/a
3$
---
Netbeat
n/a
3,51€
----

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- ambrozijn.com is de officiële site van de groep
- poging tot Ambrozijn bio in het Belgisch Pop & Rock Archief
- De homepage van Wouter Vandenabeele
- Ambrozijn boeken : Kras Artists Tel: 09/282 97 62, Fax: 09/282 98 50, jean.tant@skynet.be
- Contact Ambrozijn : Tel/Fax : 00 32 9 222 34 88, wouter_viool@altavista.net

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   
Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Ambrozijn
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up