Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | A | AngeliCo        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (November 2000) :

ANGELICO "NO REST FOR THE WICKED"
(2000, Universal, 548 2652)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Freak You Out
2. Good About You
3. Wrong Side of Right
4. Someone to Save
5. Stop me
6. About Love
7. Down on You
8. Anything
9. City
10. Head over Feet

Songs : Ruben Block & Martine Van Hoof, met Lars Van Bambost (4 en 7) en The Wilsons (2)

Muzikanten :
-Martine Van Hoof : vocals
- Ruben Block: guitars, keyboards, loops, backing vocals
- Axl Peleman : bass, loops, rhodes
Gastmuzikanten:
- Mario Goossens, Dirk Jans : drums
- Tom Slegers, Victor Hidalgo : keyboards

Productie: Jo Francken
Opgenomen in Motormusic Studio (Koningshooikt, Belgium)

Artwork : Ellen Vanwezenbeek
Hoesfoto : Bart Verwilt

 

Mijn Mening

Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage. Garbage.
Tot daar mijn poging het record aantal Garbage-referenties in één Angelico-recensie of interview te kloppen. Het was niet gemakkelijk, want de vergelijking is alomtegenwoordig.
Er is dan ook reden voor : AngeliCo is een scheut moderne en boze female-powered rock met snokkende bas, stevige ritmes, fijne tapes, knap en gemeen gitaarwerk en een scheur van een wijf op het voorplan. Kortom: Garbage à la Flamande, Blondie à Anvers, Ashbury Faith met een madam, en Sin Alley zonder bakkebaarden.
Fijne singles waren er al met "Freak You Out" en "Good about You" (geschreven door verschillende dochters van Brian - Pet Sounds - Wilson). "Anything" beschikt over een onweerstaanbare baslijn en refrein, en is m.i. ook single-waardig. De rest van de songs op de debuutCD "No Rest for the Wicked" haalt het daarbij niet, maar "Wrong Side of the Right", "Stop me" en slome slow "City" redden de eer, en beslissen het gevecht op de punten. Songs als "Someone to Save" of "Down on You" kunnen weliswaar prat gaan op een erg catchy refrein, maar zakken in de rest van de songs iets te diep weg om te boeien.
Als AngeliCo erin slaagt op korte tijd een live reputatie bijeen te spelen (en dan niet op Pepsi Pop, maar op festivals en clubs en zo), en nog een paar extra loeiers van songs te pakken te krijgt, wordt dit zeker wat. Maar het zal wel een tijdje duren om te ontsnappen aan de vergelijking met dat ene groepje uit Amerika met Schotse zangeres.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Han Zinzen in Rif-Raf (november) : "No Rest for the Wicked mag er wezen. De sprankelende popmuziek heeft hier en daar een scherp randje en een vreemd donker hoekje, maar de liedjes stijgen je willens nillens naar het hoofd".
- kdp in De Standaard : "Op plaat slaat de vonk niet altijd over. Nochtans plaats het gezelschap zich met zijn debuut tussen de weinige Vlaamse bands die erin slagen om volwaardige rechttoe rechtaan nummers op de proppen te komen, in plaats van met collages van ideëen ... een sterk debuut maar niet grandioos over de hele lijn".
- tMc voor CaféBelge : "... Zangeres Martine Van Hoof heeft de presence van een jonge Blondie en smeert haar bezwerende zanglijnen als verse boter over de catchy Afrekening-verse en professioneel geboetseerde rockdeunen. Haar woorden smelten op de hitserige deunen van haar companen. It's all pop, we hebben het allemaal al gehoord, maar dankzij het inventieve gebruik van effectapparatuur geeft gitarist Ruben Block zijn sound de nodige variatie mee ..."
- Bart Steenhaut in Metro (De Morgen) : "Een beetje mechanicien weet met de restanten van drie roestige karretjes doorgaans wel een soepel draaiende bolide te construeren. Het Antwerpse AngeliCo kwam volgens hetzelfde principe tot stand. De groep bestaat uit restjes Sin Alley, Ashbury Faith en Noordkaap en maakt aardige popliedjes die, trouw aan de tijdsgeest, volgestouwd zitten met loops en andere electronische geluidjes. Fijn, alleen knipogen Martine van Hoof en haar vrienden iets te nadrukkelijk naar Garbage om ons meteen over de streep te trekken."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

   

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 23 november 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
688
0
688 Bef.
Proxis
668
0
668 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
2,77 euro
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- Mijn poging tot soort van AngeliCo bio
- the official site = listen.to/angelico
- Axl Peleman geeft "his side of the story" op zijn eigen website
- contact band : angelico@listen.to
- boekingen : jazztronaut, tel 02 456 04 76 - fax : 02 460 01 36 - peter@jazztronaut.be

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   
Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over AngeliCo
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up