Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | A | Arno        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (september 1999):

ARNO "Le European Cowboy" & " A Poil Commercial"
(1999, Delabel / Virgin, 7243 8479302 9)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Fantastique
2. In My Bed
3. European Cowboy
4. Mercy
5. Sous Ton Balcon
6. Birthday
7. High and Dry
8. Sitting in a Car
9. J'ai un problème
10. Tatouages du Passé
11. Cry Like a Man
12. Oh La La La!

Geproduceerd door Mario Caldato Jr, Arno, Erwin Autrique & Craig Armstrong

Muzikanten :
- Arno Hintjens : zang, harmonica, percussie
- Ad Cominotto : keyboards, programming, accordeon, piano
- Geoffrey Burton : gitaar, fretloze gitaar, viola gitaar
- Alan Gevaert : bas
- Piet Jorens : drums, percussie
Met ook :
- Tom Wouters : Reeds clarinette
- Jean-Pierre Onraedt : drums
- Jean-Pierre Dessy & Jean-François Chamberlain : strijkers
- Franck Michiels : percussie
- Peter Vermeersch : arrangementen
- Craig Armstrong : orchestratie & arrangement
- Alan Thompson : bas
- Stephen Hilton : keyboards & programming

Hoesfoto : Danny Willems

 

 

Mijn Mening

Le Plus Beau est de retour. Comment ? Et comment!
Op zijn vijftigste heeft mr. Hintjens immers in een klap 2 nieuwe CD's op de wereld losgelaten. "Le European Cowboy" voor de wereld, en "A Poil Commercial" voor het kleine Gallische dorpje dat zich tegen de Angelsaxische hegemonie blijft verzetten. Op de cd's staan echter voor 80% dezelfde nummers in dezelfde uitvoeringen, zodat beide aanschaffen wellicht enkel voor maniakale Arnologen nodig is.
Minpunten : "Birthday" is de meest emotioneel geladen song, maar het resultaat is pijnlijk : Arno klinkt er als Marianne Faithfull met een dubbele tong. Belabberd dus. En de pianotoetsen worden er op beramd als ware het een vijandige hooliganbende. Koude rillingen ... no way. "Mercy" stoomt wel een eindje weg in de goeie richting, maar komt nergens uit. "Sous Ton Balcon" is een dronkemanswals à la "Joint - Les filles de bord de mer - joint". Het dronkemansgehalte ervan is echter zo overtuigend neergezet dat het - ondanks het onderwerp - in de weg van de song komt te staan. Faut le faire. "In my Bed" wordt verdronken in een moeras van violen, ondanks zijn befaamde producer/arrangeur Craig Armstrong. Het nummer "Fantastique" is het helaas niet.
Tot daar de miserie. Vanaf song 7 begint echter een heel andere - en veel betere plaat : "High & Dry" (Geoffrey Burton kan er zich op allerlei gitaren uitleven, de song kon ook op een van de Charles-projecten staan) "Sitting in A Car" (Een kruising tussen Captain Beefheart en Pere Ubu. Arno's stem klinkt zoals ik hem nooit eerder hoorde: snipverkouden, mogelijk), "J'ai un problème"(vrolijk liedje over een egotrippende popster), "Tatouages du Passé" (mooie tekst èn nummer) en "Cry Like A Man" (een smerige lap blues à la Tom Waits).
Als uitsmijter komt er dan nog een nieuwe versie van de TC-Matic-evergreen "Oh La La La!". De nieuwe versie met zijn originele - Oost-Europese folk - aanpak blijft overeind, maar doet de pogo-"Oh la la la" helemaal niet vergeten.
Wellicht niet de beste CD die Arno al in onze levens heeft gedropt, maar die lat heeft hij in de loop van de vorige vijftig jaar dan ook redelijk hoog gelegd. Het weze hem dus vergeven. Le European Cowboy is immers "vintage" Arno, en dat is ondertussen een kwaliteitslabel om "U" tegen te zeggen. "Fuck U", of "I love U". U kiest.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Geert Henderickx in Oor : "Helemaal de schaamte voorbij zijn is de trits ronduit desperaat vertolkte ballades ... Voor de rest stuitert, knarst, pruttelt, giert en kreunt het allemaal als vanouds en tegelijk ook weer net iets anders dan voorheen. Hintjens weet met losse handen een onwaarschijnlijke brug te slaan tussen Jacques Brel en Captain Beefheart. Chapeau à Arno".
- PDW in Humo : "Arno see is Arno get. De Nachtegaal van Oostende zingt nog immer zoals hij gebekt is, de Romaanse en Angelsaxische tongval krijgen er als vanouds flink van langs en 's mans uitmuntende begeleidingsgroep gaat nog steeds op eenvoudig verzoek à la Française of geeft een lap hitsige funk of Beefhearteske blues ten beste. ... Ik zat eerlijk gezegd de hele tijd op mijn honger (de sofa was bezet) en moest onophoudelijk denken: komaan Arno, whoop that thang! Whoop it nu toch een keer godverdomme!"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artiest :

- Arno in het Belgisch Pop & Rock Archief.
- "Oh la la la", de oorspronkelijke versie.
- Management : Talent Sorcier (Cyril Prieur, Richard Walter) : +331.48.00.01.08 (Parijs)
- website : http://www.zog.org/arno (binnenkort http://www.arno.be).

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 13 september 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Snel-link
Azur
---
0
---
HVH-Megastore
718
54
772 Bef
Proxis
598
95
693 Bef

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

Uw Mening

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

- - - - - - - - - - - - - -

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   
Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Arno
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up