Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | A | Axelle Red        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (April 1999) :

AXELLE RED "Toujours Moi"
(Virgin, 724384734329)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Faire des mamours
2. Mon Futur Proche
3. Ce Matin
4. Parce que c'est toi
5. A 82 ans
6. La réponse
7. Bimbo à moi
8. Stay or not
9. J'ai jamais dit (je serais ton amie)
10. Quitter tôt
11. Toujours moi

geproduceerd door Axelle Red
Songs : A Red, C. Vervoort, D. Seff, R. Seff

Muzikanten :
- Axelle Red - vocals
- Patrick Delterne, Michael Toles, 'Skip' Pitts, Wigbert Van Lierde- guitars
- Christophe Vervoort, Lester Snell, Wouter Van Belle, Bert Gielen - keyboards
- Jeff Anderson - bass
- Luis Jardim, Philippe "Moby" Mobers, Marc Bonne - percussion / drums
- Yannic Fonderie, Buscemi - programming
- Alexia Waku, Daddy Waku, Christophe Vervoort, Marie-Ange Teuwen - backing vocals

Opgenomen in de ICP-studio's, Brussel en Motermusic, Koningshooikt

Foto : Georgia Kokolis. Art Direction : PCR For Whatever

 

Mijn Mening

De nieuwe cd van Axelle Red is het soort schijf dat voorbij waait als een lentjebriesje op de eerste dag van het jaar dat de temperatuur de kaap van de 20 graden haalt, de terrasstoelen sneller vol komen te zitten dan ze kunnen worden bijgesleept, de rokken als eens wat korter worden en de vogels 's morgens zo oorverdovend naar mogelijke partners fluiten dat je er wakker van wordt ... kortom ... Axelle heeft de soundtrack bij deze dag van mijn lente geschreven. Waarvoor dank.
Hulde daarnaast ook voor de songs "Toujours Moi" (waarom moet dit hààr nu altijd overkomen?? Geheide hits schrijven, bedoel ik), "A 82 ans" (minimaal liedje met een Philip Glass-synthesizer), "J'ai jamais dit" (bloedmooi met karrevracht violen en zeemzoete melodie), "Parce que c'est toi" (vermoedelijk een erg persoonlijke tekst rondom haar huwelijk van vorig jaar), "Bimbo à moi" (als dit geen zomerhit in Frankrijk wordt ?) en "Stay or not" (Theme from Shaft). Van minder allooi (wegens te veel het muzikale equivalent van de négligé of een gebruikte kauwgum) zijn het openingstrio en "La Réponse".
Axelle had voor deze plaat alle touwtjes zelf in handen, tot en met de productie toe : de zang is daarbij erg naar de voorgrond gemixt en hier en daar sluipen nu wat Air / Dimitri from Paris invloeden in de soul-frans chanson-mix binnen. Nogmaals valt op dat Axelle technisch allerminst een perfecte zangeres is (als "Diva" zou ze wellicht wat bleek uitvallen), maar dit "gebrek" weet ze ruimschoots te compenseren met de intimiteit, sensualiteit en warmte die er van haar stem uitgaat. Moge deze lente lang duren.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Dirk Steenhaut, 22 maart 1999 in De Morgen : "Dit is geen slechte plaat, maar het is zeker niet het sterkste dat Axelle Red al heeft afgeleverd. Ze mist de coherentie van "A tâtons", had best nog enkele catchy nummers kunnen gebruiken en door dat ze als producer nog niet helemaal voluit durft te gaan neigt het geheel soms te vaak naar middle of the road. Volgende keer weer een ietsepietsie rauwer, graag".
- Johan Copermans, 3 april 1999 in Het Nieuwsblad : "Her en der zijn al cd-besprekingen verschenen waarin "Toujours Moi" als routineus wordt omschreven. Terwijl de cd ons net veel avontuurlijker overkomt dan de vorige. Ze trapt af met een nummer van ruim 7 minuten, in het midden duikt een instrumentale jam op, en op "Bimbo à Moi" horen we haar van haar speelse ijde, een zijde die we nog niet kenden".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Meer over deze artieste :

- Meest voor de hand liggende informatiebron over Axelle is uiteraard haar officiële site.
- Uiteraard is ze ook met een eigen pagina in dit archief vertegenwoordigd.
- Recent interview in Het Nieuwsblad
- Management : Philippe Vanes for Music & Roses. Fax : +32.2.726.09.29

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 2 april 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Rechtstreekse link
Azur
767
0
767 BEF
HVH-Megastore
688
54
742 BEF
Proxis
646
95
741 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   
Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Axelle Red
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up