Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen |B |Bar8        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Augustus 2001) :

Bar8
"Dwarfish Spectacles"
Les Enfants Terribles - 2001

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Dwarfish Spectacles
2. Serious Clown
3. Welcome To This Place
4. Midnight Smiles
5. Mirror Minor
6. Human Game
7. Carrousel
8. Waiting room
9. It's The Day
10. As I See You
11. Punch & Judy Show

Muziek en teksten: Bart-Amand

Muzikanten:
- Bart-Amand (vocals, piano, syhtn, harmonium, guitar, footstamps)
- Wood B : (viola, violin, electric guitar, percussion)
- Kevin Tinnel : (violin)
- Marianne Michaux (cello, vocals)
- Stefaan Blancke (trombone, saxes, synth, footstamps)
- Jeroen Bruynooghe (bass, upright bass, footstamps)
- Jazzy Bobo (drums, percussion, footstamps)
guests:
- Tim Cole (drums)

Opgenomen in Vitanova, Antwerp & Motormusic, Koningshooikt
Geproduceerd door Bart-Amand

Artwork : Pedro de Strooper
Cover pic: "Ons Kookboek"
 

Mijn Mening:

Ooit aangekondigd als een kruising van Michael Nyman en Tom Waits, maar dit is een vlag die Bar 8 duidelijk niet echt meer dekt. Sinds de oprichting zijn er immers serieus wat bandleden bijgekomen, en daarmee ook meer invloeden in de muziek.
Songs staan er op "Dwarfish Spectacles" in twee variëteiten. Enerzijds redelijk toegankelijke en emotionele songs (John Cale in mind), en anderzijds lossere en stukken waar het instrumentale de boventoon voert (niks vast in mind). Dat levert op eenzelfde CD contrasten op als "Welcome to this place" (Woodentops on a night at the opera) tegenover "It's the Day" (Wim Mertens meets spleen). Beide zijn knap gedaan, maar qua instant gratification zinken ze wel in het niets bij de meer poppy songs als "Serious Clown", "Human Game", "Waiting room" ... Op termijn (na het bekende "meerdere beluisteringen" dus) gaat de voorkeur echter uit naar de originelere, en diepgravender tracks als "It's the Day" of de afsluiter "Punch & Judy Show".
Minpunt is dat de stem van Bart-Amand (de leider van deze groep, ooit nog rock-rally finalist met 801KD Concept) me één keer te veel deed denken aan Dirk Dhaenens (die van Derek & The Dirt, en Derek & Vis). En op zo'n nieuwe DD zit er niet dadelijk iemand te wachten, dacht ik (ik toch alleszins niet).
Dwarfish Spectacles is de CD van een man/groep die getuigt van veel lef en een flinke scheut talent, dat op een paar plaatsen echter ook op zijn beperkingen stuit. Nu nog "in die beschränkung sich die meister zeigen", en we zijn er.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op ...

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- lq in Rif-Raf (ed.fr) : "... Ces petits gars sont de très bons musiciens venant d'horizons divers, doublés d'arrangeurs inventifs. Il faut par example écouter "Punch & Judy Show", pour s'apercevoir qu'ils déplacent le propos vers une musique hybride et "narrative", en Charlie Mingus du café de la gare ... En somme, une disque qui c'est passé près de chez vous et qui pourrait vous emmener un peu plus loin."
- Peter van Dyck in Focus (Knack) : "Op de debuutcd vallen vooral de vreemde instrumentals op, die meer eigenheid hebben gekregen .... Op de gezongen tracks zijn de referenties - Zita Swoon, de dronkemanssongs van Waits, de donkere ballads van John Cale - duidelijker. Hoewel nog niet volgroeid getuigt Bar 8 op deze zelf geproduceerde eersteling toch al van een boeiende persoonlijkheid."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 15 augustus 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
815
20
835 Bef.
Azur
Proxis
762
0
762 Bef.
Proxis
Atrecordings
--
3$
--
Netbeat
--
2,77 euro
--

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over Bar8:

Bar8 boeken : Petrol
- tel 016 894344,
- mail werner.dewachter@pandora.be
 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.
Meer CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Bar8
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up