Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | B | Betty Goes Green        
           
 

link to the cd shop that had the best prize at the time of writing this reviewCD VAN DE WEEK (Augustus 2000) :

BETTY GOES GREEN "Dreamers & Lovers"
(2000, B-track/Zomba, BTR00C3)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Major Crush
2. Everyone's fab
3. Fiesta sforzando
4. Debbie something
5. Who makes the bubble burst?
6. Dreamers & Loves
7. R U A * ?
8. Wow
9. Space Monkeys
10. Belong
11. More
12. It's so

Alle songs Betty Goes Green
Muzikanten :
- Luc Crabbe : zang - gitaar
- Joe Bacart : drums
- Tony Gezels : bas
- Johan Ancaer : gitaar
- Nathalie Duyver : keyboard, zang
Gasten :
- Bart Maris : trompet
- Michel Paré : trompet
- Jan Noerens : saxofoon
- Wim Schoup : trombone

Geproduceerd door Luc Crabbe
Opgenomen in Luna Barn Studio, Ternat, Belgium
Hoesontwerp : PuPiL

 

Mijn Mening

In Rif-Raf gevraagd of hij tevreden was over dit album - het zesde al van Betty Goes Green - antwoordde Luc Crabbe "Ik vind dat het de beste plaat is die we tot nog toe gemaakt hebben. Ze is de meest coherente, het vormt echt een geheel en er zit ook meer melodie in." Spijtig genoeg zit ze wel ook in de lelijkste hoes van het jaar en staat er wellicht iets te weinig songs op die - zoals Betty Goes Green al meermaals heeft bewezen - tot het collectieve geheugen kunnen gaan doordringen. Of misschien - zoals Steve Wynn bewees door die melodie te neuriën toen hij op Marktrock werd geïnterviewd - moet het "Major Crush" zijn.
Voor het eerst sinds heel lang is "Dreamers & Lovers" geen plaat die gepromoot moet worden via de "my producer is very famous", en zelfs niet meer via de "my label is very big" babbel. Geen Mike Rathke meer, geen Sony, maar een terugkeer naar het bescheiden B-Track en opgenomen in de eigen huisstudio, met Luc Crabbe achter de mengtafel, in de productiestoel, aan de microfoon en aan de mix - en dan heeft hij ook nog eens de songs geschreven, maar de credits daarvoor worden aan de hele groep gegeven. Op een song of vier werd er een blazerssectie bijgeroepen, maar dit levert niet bijzonder geïnspireerd blaaswerk af.
Betty goes Green bestaat tien jaar, en is ergens in de loop daarvan wat tussen de plooien van de Belgische rock verzeild geraakt en moet het dus tegenwoordig met zeer weinig media-aandacht stellen. Dat is minder aan henzelf te wijten (de CD's zijn eigenlijk inderdaad in stijgende lijn van kwaliteit en consistentie gegaan), dan aan het feit dat de "boom" van hip en fris popgeweld hen glorieus is voorbijgestoken. Hen beschuldigen van "Ter plaatse trappelen" zou overdreven zijn, maar verwacht van Betty Goes Green geen vernieuwende breaks of beats, geen avontuurlijke zoektocht naar de toekomst van de muziek. Gewoon opnieuw 12 fijn uitgewerkte pogingen te komen tot een song om U tegen te zeggen. En U zeggen wij op "Dreamers & Lovers" tegen de catchy hook van "Major Crush", tegeb de mooie climaxen van "More", het van een heerlijk refrein voorziene "Wow" en tegen het knap uitgesponnen en intense "Who makes the bubble burst?". De rest moet het met een je of jij doen.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Dirk Steenhaut in Metro (De Morgen) : "Sony heeft hen inmiddels aan de deur gezet, maar dat laten deze Belgen geenszins aan hun hart komen ... Dat leidt tot aardige gitaarpop, af en toe gekruid met blazers".
- webzine 6Bears "Betty goes Green démontre une nouvelle fois qu'ils ont de qui tenir. Un album de choix qui offre aux fans la possibilité de découvrir un groupe qui va en évoluant tandis que les autres découvriront plus simplement une formation belge à suivre de très près. Une oreille attentive se doit d'être jetée juste pour découvrir qu'en Belgique, il se passe encore des choses du côté du rock calibré pop."
- Dave Peters in Uptomusic : "De mensen van Betty Goes Green lijken soms net iets te hard hun best te doen om aanstekelijke poprock te fabriceren. Dan liever een spontane song zonder franjes als 'Who Makes the Bubble Burst' die je met z'n neerslachtige sluimerpop meesleurt met de stroming."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 22 augustus 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest):

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
721
0
721 Bef.
Proxis
728
0
728 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
16,49€
3,51€
806 Bef.

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer over deze groep :

- Website : www.btrack.com (staat in de liner notes, maar nog niet actief)
- Boeken via Music Line Events, (0)14 23 55 68
- Poging tot Betty Goes Green bio in het Belgisch Pop & Rock Archief
- Fanmail : lunabam@pi.be

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   
Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Betty Goes Green
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up