Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | C | Cabbage        
           
 

CD VAN DE WEEK (Februari 1999) :

CABBAGE "The Miraculously Winking Jesus"
(Brinkman Records 1998 - BRCD080)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. The Guy Who Stole The Show
2. My Favourite Things
3. McGyver's Haircut
4. Winking Jesus
5. Mooning in the Sun
6. FM
7. Broken Bodyparts
8. Sign
9. O.C.D.
10. Replica
11. The Other Side of the Globe
12. Gino Impossible
13. Daisywheel Pushers
bonus : Love Letters in the Sand

Muzikanten :
- Alan Muller (vocals, guitars, bass, keyboards)

Gasten :
- Gino Geudens (drums, guitar, vocals)
- Bart Zegers (bass, piano, keyboards)
- Bart Vincent (samples, backing vocals)
- Does De Wolf (keyboards, backing vocals)
- Bianca Wensink (backing vocals)
- Paskal Deweze (backing vocals)
- Bart & Kurt Thys & 'The misterious third person" : percussion

Productie : Allan Muller
Mix : Jo Francken
Recorded at Jet Studio, Brussels, Spring 1998

Coverdesign : Herman Houbrechts

 

Persmededeling

Toen Metal Molly er begin '97 de brui aan gaf stortten beide voormannen, Pascal Deweze en Allan Muller, zich op nieuwe muzikale projekten.

Pascal Deweze sloot zich aan bij Nemo, richtte de band Suki Love op, ging met Gitbox! de studio in, begon met Peter Houben (Nemo) en Mauro Pawlowski (Galina) te werken aan een nieuw album van Mitsoobishy Jacson.

Allan Muller zat ook bepaald niet stil ; Cabbage werd zijn alter ego. Met wisselende muzikanten werd vanaf de zomer van '97 regelmatig opgetreden, onder andere tijdens de Gentse Feesten en in het immer alerte Doornroosje te Nijmegen.

Al snel had Allan zo'n 20 liedjes bij elkaar geschreven en werd het plan gevat om een plaat op te nemen........

We schrijven april '98 als Allan, Pascal en Gino elkaar tegen het lijf lopen in Tremelo (moest eens gebeuren) en -in no time- weer het oefenkot induiken. Metal Molly is weer onder ons !

De meesten van Allan's Cabbage-liedjes lenen zich niet voor een Metal Molly aanpak en in de zomer van '98 trok Allan zich terug in de studio om zijn plaat op te nemen met Jo Francken (o.a. Evil Superstars / Gitbox! / Noordkaap) achter de knoppen bij de eindmix. Muzikaal wordt hij o.a. bijgestaan door Bart en Does van het Gentse Thou (samples / stemmen) en Metal Molly drummer Gino Geudens (ook gitaar en synths).

Het resultaat : The Miraculously Winking Jezus.

 

In de pers :

- Stage, januari 1998: "Grappig en behoorlijk onschuldig zijn de adjectieven die me spontaan binnenschieten bij een eerste luisterbeurt ... Wat een geweldige feeling voor correcte popdeuntjes, ... fris en leuk gearrangeerd. Cabbage maakt nummers waarin amusement een centrale plaats bekleedt en doet dat goed."
- Vern (november 1998) : "Deze cd heeft een leukere titel dan de meeste muziek die erop staat, want dit is niet echt de jolige kant van Muller die we hier krijgen, al neigen sommige nummers naar regelrechte pastiche. ... Het zijn mooie, soms bizarre liedjes als "FM" en "Sign" die Cabbage een bestaansreden en een bedje geven, zo eentje naar Gitbox!, niet toevallig nog een band die voor Brinkman opneemt".
- Humo (december 1998) "Het is een heel wat zachter legsel dan we van Alan Muller verwacht hadden. Hier nagenoeg geen luid gierende gitaarsongs die zich behendig door onverwachte bochten slingeren, en het beetje noisy stuff is dan ook nog aan de middelmatige kant ... Nee, wij zijn stukken meer geporteerd voor de merkwaardige "pop with a twist" die de rest uitademt ... besef dat u een, ondanks de occasionele grapjasserij, allesbehalve vrolijke, maar wel behoorlijk geslaagde cd rijker bent"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Mijn Mening

Weird plaatje dit, het lijkt wel gemaakt onder invloed van een pillenkast met nogal wisselende uitwerkingen :

Weinig tijd om je te vervelen dus. Toch vind ik het geheel niet - euh - geheel geslaagd, daarvoor is er net iets te slordig omgesprongen met de melodieën (die vaak in aanzet bloedmooi zijn maar dan in de beste lofi-traditie deskundig de kop worden omgewrongen) en haalt de ongein één keer te vaak de overhand.
Ten huize Houbrechts wordt nu wel al ongeduldig gewacht op Cabbage met "The complete Sound Of Music". Of op de nieuwe Metal Molly, natuurlijk.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

Meer over deze groep :

- Het web is duidelijk nog niet oververzadigd van Cabbage-info
- Op deze website vindt u wel een pagina over Metal Molly.
- Contact : Cabbage98@hotmail.com
- Brinkman Records, Vlietberg 27, 6576 JB OOIJ, Nederland. mail : bman@euronet.nl

 

Waar deze cd te kopen ?

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 31 januari 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
727
0
727 BEF
HVH-Megastore
---
54
---
Proxis
646
95
741 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat ergens anders nog goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Cabbage
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up