Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | C | Clouseau        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (April 1999) :

CLOUSEAU "In Stereo "
(EMI Belgium, 7243 4999962 6)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Altijd meer en meer
2. Hoe lang nog
3. Heb ik ooit gezegd
4. Blijf bij mij
5. Ik, jij, hij of zij
6. Wat ik voor je voel
7. Eenzaam hart
8. Hoeveel is te veel ?
9. Iemand zoals jij
10. Niets meer
11. Zij kan me troosten
12. Voltooid verleden
13. Zo mooi

geproduceerd door Jean Blaute & Kris Wauters
Songs : Wauters, Vanhie, Leyers, Van Morrison, Onzia, Vander linden, Van den Heuvel, Seghers, Lillipally)

Muzikanten :
- Koen & Kris Wauters (zang, toetsen)
- Walter Mets, Eddie Conard (drums, percussie)
- Evert Verhees, Vincent Pierins (bas)
- Eric Melaerts, Kevin Mulligan, Leonardo Amuedo (gitaren)
- Yannic Fonderie (loops-, drums- en synthprogrammatie)
- Dany Caen, Mark Vanhie, Ella, Dorien en Jan Leyers, Anne Meunier, Aude Vercruysse (backing)
- Jay-horns (Jel Jongen, Serge Plume, Eelco Oudolf, Allard Buwelda) (blazers)
- Thierry Crommen (mondharmonica)
- Strijkersarrangementen Guyri Spies

Opgenomen door Dan Lacksman in de Synsound-studio's (okt/nov '98)

Foto : Clemens Rikken

 

Mijn Mening

Op een frankske meer of minder moest er blijkbaar niet worden gekeken, daar bij EMI : een geheel uit levende mensen opgetrokken strijkersorkest en blazerssectie, gereputeerde songsmeden (Frank vander Linden, Jan Leyers, Yurek Onzia, Mark Vanhie, Piet van den Heuvel ...), dure studio's en topmuzikanten, een producer om U tegen te zeggen (wij hebben eerbied voor de grijze haren van Jean Blaute) ... kortom, de Wauters-broeders kregen voor "In Stereo" de Paris-Dakar behandeling : een topteam waarbij zij zich enkel om het stuur, gaspedaal en de perscontacten moesten bekommeren. Alhoewel dit team er op papier fraai uitziet en vanop een afstand stevig staat te blinken, blijft er na een nadere kennismaking echter weinig reden tot juichen over.
De songs zijn ondanks hun klasrijke auteurs immers van een redelijk amechtig niveau, het spel is ondanks de gereputeerde uitvoerders nogal zoutloos en de goeie ideëen die er wel zijn worden dan ook nog meestal verdronken in een zee van violen of bedolven onder blazers.
Wel klasse zijn "Hoe lang nog" (d'r zijn fans die vragen dat dit wordt uitgebracht als single ten bate van Kosovo), "Ik, Jij, Hij of Zij" (de enige song waar wat remmen worden losgelaten), "Hoeveel is te veel?" (zéér mooie melodie en de soberste song op de cd) en "Voltooid verleden" (breed uitwaaierend met een knappe slide-gitaar).
Het is - vind ik - dan ook tekenend voor "In Stereo" dat ze het luchthartige salsa-uitstapje richting Latijns-Amerika "Zo Mooi" eerst menen te moeten verantwoorden met volgend dialoogje : Koen : "Witte, ik vind dat we om onze CD te beëindigen, als uitsmijter eens iets totaal anders moeten doen. Allez, zo iets tofs, iets vrolijks, zonnig, ne salsa of zo." Kris : "We kunnen toch gene salsa doen". Koen "Natuurlijk kunnen we dat, we doen toch wat we willen". Kris "Ne salsa ?". Als je de luisteraars eerst 11 brokken mierzoet snoepgoed voorschotelt, kan het inderdaad zijn dat er iemand zou schrikken als er ook eens een pikante noot voorbijkomt. Demasiado Azucar!

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Peter Van Dyck in Weekend Knack, 10 april 1999 : "Het fletse Adrenaline krijgt een aangenaam vervolg met deze cd. De aanpak is aanzienlijk ritmischer en funky terwijl het geluid werd aangedikt met violen en blazers ... Braaf misschien, maar klassewerkt. ... De concurrentie kan terug naar af".
- Bart Steenhaut in De Morgen, 15 maart 1999 : "In Stereo is typisch een plaat waarvoor men ooit de term "lichte muziek" heeft bedacht. Deze tiende van de gebroeders Wauters is immers zo licht als helium, en even snel vervlogen. Er worden vast weer verkoopsrecords mee gebroken."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Meer over deze groep :

- Meest voor de hand liggende informatiebron over Clouseau is uiteraard hun officiële site.
- Uiteraard is de groep ook met een eigen pagina in dit archief vertegenwoordigd.
- Management : King 013/334545 Voor Nederland : Spring : 03329.85588

 

Waar deze cd te kopen ?

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 12 april 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Rechtstreekse link
Azur
780
0
780 BEF
HVH-Megastore
678
54
732 BEF
Proxis
622
95
717 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Clouseau
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up