Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | C | Clement Peerens Explosition        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (April 1999) :

The Clement Peerens Explosition
"Vindegij mijn gat (niet te dik in deze rok)"
(Double-T Music 1999, DTM 910813-2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Vindegij mijn gat
2. Boecht van Dunaldy
3. Zagen
4. Filiaal van de hel
---- Extra tracks :
5. Dikke Lu
6. Loeten
7. 't is altijd iets met die wijven
8. Asbak
9. Maar niet met mij
10. Foorwijf
11. Pinokkio
12. Als ik er ene geef
13. Beats of love

Written by C. Peerens. Produced & Arranged by CPeX.

Muzikanten :
- Clement Peerens (aka Hugo Matthysen)
- Aertbeliën Sylvain (aka Ronny Mosuse)
- Vettige Swa (aka Bart Peeters)

Hoeske by de Macke.

 

Mijn Mening

"Waar voor uw geld", het zou een slogan kunnen zijn van de winkels in het shopping center van Wijnegem, of van Dunaldy. Toch krijgen deze kooptempels het van Clement Peerens zwaar te verduren in de nieuwe nummers die prijken op deze EP+. Wijnegem wordt immers omgedoopt tot "Filiaal van de hel", en in Dunaldy heeft die van hem een absolute "boecht" van een wijn gekocht.
"Waar voor uw geld" zou echter eveneens de slogan voor deze CD kunnen zijn. Naast de tegenwoordig onvermijdbare single "Vindegij mijn gat" en drie nieuwe nummers staan er immers maar liefst 9 extra tracks op, de volledige "Dikke Lu" en "Foorwijf" EP's incluis de Nacht und Nebel-cover "Beats of Love", oftewel het volledige verzamelde oeuvre van Clement en de zijnen.
"Waar voor uw geld" zou echter ook kunnen slaan op de voor een consument gouden leidraad "als het goedkoop is, is het hoogstwaarschijnlijk brol". Opereren met een valse moustache of pruik lijkt immers een prima alibi te zijn om ongegeneerd te mogen stelen uit het beste van hard- en glamrock, boogie, wave en blues, alles overgoten met een flinke portie vrouwonvriendelijkheid en toogpraat. Een grap is natuurlijk maar een grap tot er niet meer mee wordt gelachen. Daarbij valt op dat het oude werk ("Pinokkio", "Loeten", "'t Is altijd iets met die wijven") heel stevig overeind is blijven staan. Iets wat van drie-vierde van de nieuwe songs helaas wellicht niet gezegd zal kunnen worden.
Waar voor uw geld" slaat gelukkig ook op de belachelijk lage prijs die u voor dit schijfje dient neer te tellen aan de kassa : de prijs van een gewone 4-track. U moest al op weg zijn.

Ingezonden besprekingen :

"Zeker geen CP-eXit na de mini-albums "Dikke Lu" en "Foorwijf" voor Hugo, Bart en Ronny. Alhoewel er meer bonustracks dan nieuwe nummers op "Vinde gij mijn gat" staan, valt deze derde CD weer in de smaak van de vele 'Leugenpaleizers'. Ik vraag me als welopgevoede mens wel af of die metamorfose enkel dient om zo op 'Waainegem', 'Denaldy' of 'zaogende waaiven' te kappen of zit er echt meer achter? Nee, dan zegt de fijnere humor van Matthysen en Peeters zelve me meer.
'Bangelijk' op fuiven en concerten, maar overdreven voor de huiskamer. En te weinig nieuwe nummers voor wie de twee vorige plaatjes al had. Zij hard, ik ook."
Ben Braillard (ben.braillard@village.uunet.be)

Om te gieeeeren van 't lachen !
Goeien muziek
vreeed goekoop
vreeeeed goe !
Louis Volcke (Labatt333@hotmail.com)

Alow, de Clement eet er zein waark va gemokt om ongs ne goeie CD te presentere, ties em gelukt oek! De CD ies eejl goe, de prijs van de CD koemt overeejn met ne prijs van mineroalwater mor de muziek smokt gelek sjampan! Het ies zeiker giejnen boecht van Dunaldy! Ienternetadressen van de Clement of iets dat dormee temoaken eet ies alted welkom
DieDubbelJoe (diedubbeljoe@crosswinds.net)

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Metro (De Morgen) : "Of hoe de popkenner uit het Leugenpaleis zijn AC/DC-fixatie ook eens in het echt mag uitleven. Peerens C. werpt zich op tot de meest vrouwvriendelijke songrwriter van Vlaanderen. Pure poëzie. En nog opwindend ook".
- sf in RifRaf : "Eindelijk een lichtpunt in het steeds vervelender (K's Choice en aanverwanten), irriterender (Zita Swoon en gelijkgestemden) en overroepender (dEUS en kruisbestuivingen) worden van de Aàntwàààrpse scene. Geen arty-farty gelul of vervelend geposeer in gangsta/junk-style. Neen, neen, de CPeX leden zeggen zoals ze het denken en zijn wie ze zijn. Knallende tracks met nog meer knallende teksten."
- Weekend-Knack : "De vier kersverse nummers van de Clement Peerens Explosition - een alibi om een tournee lang de onnozelaar uit te hangen - doen je glimlachen, maar de magie is er toch wel af."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Meer over deze groep :

- Op het web is de CPeX-info schaars. Over de leden kan u meer lezen op de Hugo Matthysen of Radio's pagina in dit archief.

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 29 april 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Rechtstreekse link
Azur
381
0
381 fr.
HVH-Megastore
54
Proxis
275
95
370 fr.

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer recente CD's.
Uw release hier aankondigen ? Klik hier voor de modaliteiten.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over CPeX
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up